Szitnyai Krisztina

meseíró és illusztrátor

Sziasztok!

Szitnyai Krisztina vagyok, mesekönyv illusztrátor és grafikus. Amióta az eszemet tudom, a gondolataim tele voltak történetekkel és az ehhez társuló képekkel, megálmodott szereplőkkel. Mindig is az volt a vágyam, hogy a kitalált karaktereket, helyszíneket papírra varázsoljam, életre keltsem a figurákat, színekbe, formákba öntsem hőseim tulajdonságait, az érzéseit, az otthonukat, környezetüket. A rajzolás nálam összekapcsolódik a meseírással, egyszerre születik meg a fejemben a történet és a főhőse. Igazán hálás feladat meséket illusztrálni, és még nagyobb öröm, ha a sajátomat is megrajzolhatom!

Kedvenc területeim a karakterizálás, a helyzetkomikumok kiemelése, a szavak mögötti tartalmak feltárása. Rajzaimmal szeretnék túlmutatni a leírt szövegen, és valami olyan pluszt nyújtani, ami belevarázsolja az olvasókat a történetbe.

Kiadott könyvek


Illusztrált mesekönyv: Székely Lilla - Tappancs a tanyán

Jelenleg több saját mesén is dolgozom, de illusztrátori munkáim megelőzték a saját történetek kiadását. Székely Lilla írónő tollából született Tappancs a tanyán című, gazdagon illusztrált (több mint 60 illusztráció) mesekönyve 2023. őszén jelent meg a Szalay Kiadó gondozásában.

Együttműködöm továbbá Janecskó Kata írónővel (mesepinty.hu), akinek csodás meséihez van szerencsém rajzokat készíteni, de közösen dolgozom gyerek termékeket forgalmazó vállalkozással (potipu.com), és Az utolsó Rengeteg természetfilmes stábbal is.