Barion Pixel

Szitnyai Krisztina

meseíró és illusztrátor

Sziasztok!

Szitnyai Krisztina vagyok, mesekönyv illusztrátor és könyvszerkesztő. A könyv és mese világa a szenvedélyemmé vált, így szélesítve a portfóliómat, a rajzolás, írás után elkezdtem a könyveket is magam elkészíteni a mesékhez (ehhez szakképzésen fejlesztettem magam). Ezzel egy álmom vált valóra, csodálatos érzés kész könyveket készíteni írók ötleteiből (vagy saját ötletekből.)

Erősségeim a karakterizálás, a helyzetkomikumok kiemelése, atmoszféra teremtés. Rajzaimmal szeretnék túlmutatni a leírt szövegen, és valami olyan pluszt nyújtani, ami belevarázsolja az olvasókat a történetbe. Ehhez élénk kapcsolatot tartok az írókkal, megrendelőkkel, vázlatokat készítek, világot teremtek az író által elképzelt történetekhez.

Kiadott könyvek


Jelenleg több saját mesén is dolgozom, de illusztrátori munkáim megelőzték a saját történetek kiadását.

  • Székely Lilla írónő tollából született Tappancs a tanyán című, gazdagon illusztrált (több mint 60 illusztráció) mesekönyve 2023. őszén jelent meg a Szalay Kiadó gondozásában.
  • Együttműködöm Janecskó Kata írónővel (mesepinty.hu), akinek csodás meséihez van szerencsém rajzokat készíteni (szöveggondozással és nyomdai anyag előkészítéssel, pl. igény szerint puha- vagy keményfedeles könyv szerkesztésével).
  • Közösen dolgozom gyerek termékeket forgalmazó vállalkozással (potipu.hu).
  • Nádasi Krisz csapatában a Megbízó kiadásra váró művének borító tervezését, vagy igény szerint teljes könyvének illusztrálást vállalom.

 

Sütibeállítások