200 napja indult a Meskete.hu


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 24
  • 2023.
    jan
Pont ma van 200 napja, hogy végre hivatalosan is elindult a Meskete.hu számlálója. Ez az a nap, amikor már nem csak maroknyi előtesztelő csapatunkkal, hanem mások számára is megnyitottuk a regisztrációt, hogy megalapítsuk Magyarország első mese közösségét.

Pont ma van 200 napja, hogy végre hivatalosan is elindult a Meskete.hu számlálója. Ez az a nap, amikor már nem csak maroknyi előtesztelő csapatunkkal, hanem mások számára is megnyitottuk a regisztrációt, hogy megalapítsuk Magyarország első mese közösségét.

Érdekes módon, már két évvel ezelőtt kipattant a fejemből magának a Mesketének az ötlete, de a kezdetben csak „ingyen mese” projektnév alatt futó tervből csak később vált használható portál. Igyekeztem ugyanis valakit még bevonni, aki ösztönöz és anyagilag is segít a kezdeti időkben. A sok visszajelzés mind a befektetői oldalról, mind az írói és olvasói oldalról pedig mind-mind befolyással bírt az eredeti elképzelésemre.

Hosszú előkészület kellett ahhoz, hogy végül a portált elkezdjem fejleszteni és néhány önkéntessel az írói oldalakat és meséket is feltölteni. A lelkes, első írók egyébként most is megérdemlik, hogy megnevezzem őket, hiszen nélkülük lehet sosem készült volna el ez a portál: Kőszegi-Arbeiter Anita, Tanács Diána, Kun Gergely, Rónoki Bertalan, Skolik Ágnes, Csete Dóra, Bodnár Gyöngyi, Szabó Zsófia, Radics Renáta, Bakonyiné Nyitrai Gizella, Sáfrán -Nagy Tímea, Szabó Zsófia, Mercz Mónika, Ilisicsné Császár Rita, Madarász Csilla, Vargáné Zelenai Mária, Stern Ilona, Fülöp Csaba és Erdős Sándor. Köszönöm Nekik, hogy már a kezdetek kezdetén is bíztak bennem és a terveimben!

Így alakult ki egy „mesés” ötletből a meseportál

Kezdetben mindössze annyi volt a célom, hogy egy olyan meseportált hozzak létre, ahol ingyen meséket olvashatnak az oda látogatók. Ebből aztán kialakult az elképzelés, hogy lehetne egy közösséget is építeni, ahol a meseírás és mesekönyv kiadás minden szereplője helyet és publicitást kapna majd.

Szerettem volna a hazai meseíróknak kedvezve egy díjmentes felületet kínálni, ahol saját meséiket, verseiket közzé tehetik és önmagukat népszerűsíthetik. Így az olvasók új írókkal ismerkedhetnek meg akiket követhetnek, meséiket olvashatják, műveiket megvásárolhatják. Ezt a célt szolgálja a publikus írói adatlap, amelyen a szerzők bemutatkozhatnak, megoszthatják elismeréseiket, díjaikat, közzé tehetik megjelent műveiket, webáruházuk, bloguk, weboldaluk és közösségi felületeik linkjeit és új olvasótáborra tehetnek szert.

Az általuk publikált mesékből aztán különböző mesekategóriákba sorolva, korosztály szerinti besorolásban böngészhetnek az oldalra látogató meseolvasók, hogy megtalálják a számukra ideális mesét. Szerencsére sokan jelezték, hogy fel is olvasnák a műveiket, így már nagyon sok olvasható mese hallgatható, hangosmese verziója is felkerült az oldalra.

Végül pedig, segítve az amatőr, hobbi meseírókat, díjmentes pályázatot hirdettünk - immáron egy tőkés társsal – hogy a legjobb meséket egy mesekönyvben, nyomtatott formában is kiadjuk. Ezzel pedig az íróknak újabb ösztönző löketet adtunk, hogy nálunk tegyék közzé műveiket. Persze addig is, még nem jelenik meg a könyv, minden hónapban mesekönyv utalványokkal kedveskedünk a legaktívabb szerzőknek.

Terveim a következő időszakra

Legelső feladatom most, hogy „szerzői nyomásara” egy szakmai zsűrit is bevonjak a pályázati elbírálásba, miközben olyan igazságos szavazó rendszert fejlesztek, amely a később érkező művek is esélyt kapnak a közönségszavazatok alapján való könyvbe kerülésre.

A következő fejlesztés az illusztrátorok, a cikkírók és hangosmese felolvasók funkcióinak kialakítása lesz, amelyet számos kényelmi funkció fog követni.

Tervezett fejlesztések:

  • Mesekönyv és játék webáruház létrehozása,
  • VIP és Prémium tagságok kialakítása,
  • „Hívj meg egy könyvre” támogatói funkció a szerzői adatlapokon,
  • Mesefelolvasó videó szekció ismert emberekkel,
  • Digitális diavetítő aloldal,
  • Saját fórum,
  • Mesék oldalán hibajelzés beküldése,
  • Gyerekbarát mobil és tablet applikáció fejlesztése,
  • Gyerekeknek meseíró és rajzpályázat,
  • Főszponzor vagy befektető bevonása,
  • Saját mesekönyv kiadó létrehozása,
  • Saját gyerekprogramok, fesztiválok szervezése…

 

Amit már elértünk az első 200 nap alatt

Büszkék vagyunk rá, hogy már most több, mint 1200 mese található az oldalunkon, amelyet a hozzánk beregisztrált több, mint 300 meseíró töltött fel. Ebből a rengeteg meséből már 180 hangosmese formájában is meghallgatható.

Az oldalunkra érkezők mindezidáig kb. 93.000 alkalommal olvastak nálunk mesét és 13.000 alkalommal tekintették meg valamelyik szerzőnk adatlapját.

Annak is nagyon örülünk, hogy pályázatunkról olyan nagy pályázati portálok is hírt adtak mint a pafi.hu vagy a palyazatmenedzser.hu és, hogy olyan szakmai lapok digitális hasábjain is bemutatkozási lehetőséget kaptunk mint a Magyar Szerzők könyvei blog, a Magyar Szerzők könyvei magazin, a Könyv utca blog, az #Írótesók oldala vagy a KönyvGuru.

Külön öröm számomra, hogy a vajdasági Hét Nap is leközölt rólunk egy írást, akárcsak a magyarországi Családinet.hu, a HappyFamily, a Mesélek Neked, a Napocska, a Wake Up magazin, a Mesefarm, és a Dörmögő Dömötör.

Köszönöm minden szerzőnek, olvasónak és partnernek az eddig elért eredményeinket és remélem a továbbiakban is számíthatok Rátok, hogy naggyá tegyük ezt a portált!


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/