Élménybeszámoló – Meskete a StreetArt Fesztivál Meseudvarában


http://mocorgohaz.hu/
Bár már nem először veszek részt a szombathelyi Utcaművészeti fesztiválon, de ez az első alkalom, hogy a Mesketét képviselhettem, és mondhatom, fantasztikus élmény volt!

Már három éve veszek részt fellépőként és szervezőként a szombathelyi Utcaművészeti Fesztiválon, és nagyon boldog voltam, hogy idén is felkértek, segítsek a Meseudvar megszervezésében. Nem is volt kérdés, hogy idén a Meskete nevében veszek részt ezen a szuper rendezvényen.

Természetesen már hónapok óta tervezünk és szervezünk, és sokat gondolkodtunk azon, hogy a Meskete mivel is készülhetne erre az alkalomra. Terveztünk felolvasást, mesefalat és mesekvízt is. A csoportban több meseíró is a segítségemre volt, akik csodás művészettel kapcsolatos mesét írtak, melyek ki is kerülhettek a mesefalra. A rendezvény előtt pár nappal találtuk ki, hogy mi lenne, ha illusztrációk is helyet kapnának a mesefalon? Balogh Bettina és Werlingné Sziget Ildikó nagyon kedvesen azonnal küldtek is nekem párat a csodálatos illusztrációkból, így azok is indulhattak a nyomdába.

Szombaton reggel mindennel felszerelve érkeztünk meg 8 órakor az Belső Uránia udvarba az Isis Galéria elé. A padok felállítása után, meg is érkezett a vászon, amire a Meskete mesék és illusztrációk kikerültek. Az időjárás persze egész nap megtréfált minket, fújt a szél, lecseppent egy-egy csepp eső, de alapvetően jó időnk volt, és a Meskete asztalát nagyon sokan keresték el, ahogyan a mesefalat is. Egy szuper kvíz is várta a gyermekeket és a szülőket, természetesen mesés kérdésekkel. Egyik-másik kérdéssel meggyűlt a szülők baja, de végül mindenki egy aranyos Meskete matricával távozott.

Amennyire sikeres volt a délelőtt, annyira sikertelen lett a délután. Az időjárás ugyanis nem kímélt minket, először a szél támadt fel, aztán az eső is leszakadt, úgy esett, mintha dézsából öntenék. Szerencsére minden felszereléssel együtt sikerült fedezékbe vonulnunk, de idő előtt be kellett zárnunk a Meseudvart, és a Mesefalunk is lebontásra került.

Ennek ellenére nagyon sikeres volt a Meskete Meseudvarbeli szereplése, és nagyon várom, hogy jövőre új ötletekkel, új mesékkel, és fantasztikus meseírókkal térhessünk vissza.

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...