Hogyan találhatok rá a gyermekem fejlődését szolgáló játékokra?


http://mocorgohaz.hu/
  • 02
  • 2023.
    feb
A kisgyerekes szülőket gyakran foglalkoztatja a kérdés, milyen játékot vásároljanak gyermekeiknek, ami a fejlődésüket szolgálja. Választ a www.fejlesztem.hu webshop, a fejlesztő játékok és könyvek szakértője adhat. Egy webáruház, amelyben nem csak kaphatunk, hanem adhatunk. De hogyan?

A kisgyerekes szülőket gyakran foglalkoztatja a kérdés, milyen játékot vásároljanak gyermekeiknek, ami a fejlődésüket szolgálja. Választ a www.fejlesztem.hu webshop, a fejlesztő játékok és könyvek szakértője adhat. Egy webáruház, amelyben nem csak kaphatunk, hanem adhatunk. De hogyan?

A játékok, amelyektől frászt kapunk

A modernkori, fogyasztói társadalom hozománya, hogy az üzletek polcai rogyásig vannak silány minőségű tucat játékokkal, amelyek pár nap alatt megadják magukat: letörik itt, elszakad ott és mehet is a kukába. Könnyen legyint az ember, hát ennyi pénzért mit is vártam?

Aztán ott vannak a mesehősökkel tarkított, egy kaptafára gyártott ezredik játékok, amelyeknél a legtöbb szülő úgy érezheti, hogy a valag pénzt a fránya mesefigurás lenyomatért kellett kifizetni.

Mindenkinek ismerős lehet az agyonreklámozott, „anyaaaa nekem is kell egy olyaaaan” méreg drágán árult, tv-ben látott játékok kategóriája, amely várhatóan két kerek percig köti le a gyermeket. Aztán jön is a csalódás mind a gyerkőc mind a szülő részéről, hogy bizony az a jól kinéző, menőnek hitt játék nem más, mint egy semmire se jó vacak.

Neked is ismerős ez a helyzet, igaz?

De akkor mit vegyünk a gyereknek és hol?

A www.fejlesztem.hu webáruház, nem egy egyszerű játék és könyváruház. A webáruház alapítók történetét elolvasva megtudhatjuk, hogy Ők maguk is gyakorló szülők, akik saját és pedagógusok tapasztalatait felhasználva, nagy gondossággal állították össze a webáruház választékát. Céljuk, hogy a magyar gyermekeknek minőségi játékokat és könyveket kínáljanak. A blogbejegyzések és a facebook posztokban található személyes tapasztalatokból kiderül, hogy a webáruházat üzemeltetők is hasonló problémákkal és élethelyzetekkel küzdenek, mint más kisgyerekes szülők.

A webáruház olyan széles könyvválasztékkal rendelkezik, mint a legismertebb könyvforgalmazók. Nemcsak a legújabb könyvek találhatók meg a webshopban, hanem a magyar kultúra szerves részét képző könyvek is: gyermekkorunk kedvenc írói és a kortárs írók alkotásai is. A könyv kínálat erőteljes szortírozáson esett át, itt biztosan nem futunk bele olyan vámpíros, zombis, videójátékos könyvbe, amelyek a gyermek korosztályának nem megfelelőek.

A játékok között logikát, ok-okozati kapcsolatok megértését, kézügyességet, szem és kéz koordinációt fejlesztő játékokat találunk. A legkisebbek fejleszthetik érzékelésüket a különböző tapintású anyagokból készült plüssök segítségével, megérthetik az ok-okozati kapcsolatokat a különböző építőjátékokkal. Az óvodás korosztály megismerheti a színeket, számokat, formákat, megtapasztalhatják a körülöttünk lévő világot a különböző fejlesztő játékok segítségével. Az iskolásokat pedig biztosan sikerül leszedni a képernyőről, ha szuper játékokat kínálunk cserébe. Ez a korosztály játékos módon ismerheti meg a kémia és fizika alapjait. Ha azt hinnénk, hogy ez a gyermekeket nem érdekelné? Hát melyik kislánynak ne lenne kedve egy kozmetikai laboratóriumban tevékenykedni, ásványokat, slimeokat készíteni? Melyik kisfiú nem örülne annak, ha az apukájával együtt építhetne egy igazi, működő robotot, miközben megismernék a robotika és a programozás alapjait?

Igen. Ilyenek az igazi jó játékok, amelyek gyermekek fejlődését szolgálják, játékos köntösben, észrevétlenül növelheti tudását.

Íme a hab a tortán. Jobb adni, mint kapni?

A www.fejlesztem.hu webáruházban olyan szívet melengető kezdeményezéssel találkozhatunk, amilyennel máshol nem. A fejlesztem csapata létrehozott egy remek támogatói programot, amelyhez az ország különböző pontjairól már több, mint 100 bölcsőde és óvoda csatlakozott. A webáruházban történő vásárlás során lehetőség nyílik kiválasztani egy (a programhoz már csatlakozott) intézményt, amelyet a nettó kosárérték 5%-ával támogathatunk. Mindez a vásárló számára nem jelent plusz kiadást! Az összeget a www.fejlesztem.hu csapata adományozza a vásárló által megjelölt intézménynek. Az összegyűlt adomány szabadon felhasználható, ennek köszönhetően a bölcsik, ovik lehetőséget kapnak, hogy szebbé, jobbá, felszereltebbé tegyék az intézményeket.

Talán fel se kell tenni a kérdést, hogy mi lehet annál csodásabb a mai modern, kissé személytelen és sok nehézséget megélt világban, mint valami jót és hasznosat tenni?

Szerző: Andalik Patrícia


http://mocorgohaz.hu/