Barion Pixel

Izgalmakkal telt a hétvége, megjártuk a Savaria Történelmi Karnevált!

  • 26
  • 2024.
    aug.
Egy rövid élménybeszámoló a szombathelyi Savaria Történelmi Karneválról, ahol az idei évben mi is részt vettünk!

Idén volt szerencsénk bemutatkozni a Savaria Történelmi Karneválon, amit már hónapok óta hatalmas izgalommal vártunk mindannyian. A Karnevál Szombathelyen került megrendezésre, idén már 23. alkalommal. Nagy tömegre számítottunk, és a rengeteg programnak és a jó időnek köszönhetően valóban nagyon sokan megfordultak a Gayer parkban. 

Mi Szeged mellől, Mórahalomról utaztunk egészen Szombathelyig, ahol a Meskete Gyermek Alapítvány kurátorával, Kőszegi- Arbeiter Anitával és családjával együtt települtünk ki a helyszínre. Ott aztán közös standon foglaltunk helyet Balogh Bettinával, aki csodaszép illusztrációkkal ellátott bögréket, képeket, tányérokat, vászontáskákat és pólókat árult. Szerencsére az idő fantasztikus volt, így ezúttal elmaradt a vihar, a nap vége felé ugyan picit feltámadt a szél, de a nagy hőség után ennek az emberek nagy része inkább örült. 

A mi standunknál rengeteg kisgyermekes család megfordult! Öröm volt látni azokat a csillogó szemeket, melyek végig nézték a tavalyi illusztrátor pályázatunkra beérkező rajzokból felállított kiállításunkat, majd azonnal be is tértek a sátrunkba. Természetesen ezúttal is készültünk mesekvízzel és izgalmas nyomozással is, ami nem csak a kicsiknek, hanem még a felnőtteknek is nagyon tetszett! 

Lehetett még nálunk színezni, osztottunk szórólapot, akik pedig a nyomozáson minden kérdésre jó választ adott, az ajándékba kapott tőlünk matricákat és könyvjelzőket és színezőt is. 

Szórólapokból a nap folyamán több mint 100-at kiosztottunk, és legalább ennyien részt vettek a mesekvízen és a nyomozáson is! Emellett rengetegen adományoztak a Meskete Gyermek Alapítványnak, nekik ezúton is hálásan köszönjük a támogatást! 

Dél után a színpad előtt Anita a csodaszép meseszoknyájába telepedett le, hiszen eljött az idő, hogy bemutassa a kicsiknek és nagyoknak a Sünikalandok két főszereplőjét, Bercit és Málnát. Már a mesélés előtt szép kis tömeg gyülekezett Anita köré, ahogy pedig elkezdte mondani a mesét a két mókás süniről, egyre több és több gyerkőc telepedett le köré a szőnyegekre. Sokan a mese végén is ott maradtak, és megcsodálták Anita meseszoknyáját! Berci és Málna bájos történeteit pedig mindenki imádta! 

Természetesen standunknál volt lehetőség a mesekönyv vásárlásra is, sok gyermek és felnőtt figyelmét is felkeltette a tavaly megjelent, Varázslatos Mesketék I. MeseErdő is. Sokan nagyon örültek, hogy lehetőségük nyílik arra, hogy kézbe is vegyék, és bele is lapozzanak a mesekönyvünkbe!

A helyszínen egészen 18 óráig voltunk kint, ezt követően jött a sátorbontás, és az elpakolás. Bevallom őszintén, a nap végére elég fáradtak lettünk :D 

Mi másnap utaztunk csak haza, sok-sok élménnyel gazdagodva. A hazavezető út kicsit kalandosabbra indult, mint ahogy terveztük, hiszen szeretett kisautónk úgy gondolta, még félút előtt bemondja az unalmast. Szombathelyről még Budapestre sem értünk le, de már le kellett állítanunk az autót, hiszen a motorjelző lámpa folyamatosan jelzett, hogy baj van. :( 
Ilyen-olyan trükkökkel próbáltuk elhárítani a bajt, hogy legalább hazajussunk vele, de hiába indultunk tovább, 10-15 percen belül végleg meg kellett vele állnunk, és be kellett látnunk, hogy így nem biztonságos vele a közlekedés. Végül sajnos, mivel az otthonunktól még nagyon messze voltunk, autómentőt kellett hívnunk, aki végül este 9-re minket és az autónkat is hazahozott. 

 

Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő infor...

Sütibeállítások