Ki volt Walt Disney?


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 05
  • 2022.
    júl
Walt Disney Chichagoban született, és vannak olyan feltételezések, hogy ő igazából spanyol származású és úgy lett örökbe fogadva. Nagyon szegények voltak, így később elköltöztek egy farmra. Többek között ezért is Disney két legidősebb testvére hátra hagyta a családot, így egyetlen bátyja, aki vele maradt készített neki játékokat.

Walt Disney Chichagoban született, és vannak olyan feltételezések, hogy ő igazából spanyol származású és úgy lett örökbe fogadva. Nagyon szegények voltak, így később elköltöztek egy farmra. Többek között ezért is Disney két legidősebb testvére hátra hagyta a családot, így egyetlen bátyja, aki vele maradt készített neki játékokat. Ennek ellenére mindig szívesen gondolt vissza gyermekkorára. Kilenc éves volt, amikor megint költöztek és egy kis lapterjesztő vállalatot vásárolt meg az apjuk.

A fiúk ingyen dolgoztak, ezért Disney az iskolai szünetekben elvállalt kisebb munkákat, hogy legyen egy kis zsebpénze. Később rajztanfolyamra járt és mozis élményei is voltak. Itt látta először A Hófehérke és a Hét Törpét néma filmként. A főiskolán az iskolaújságnak rajzolt és fotózott. Részt vett az első világháborúban, mert idősebbnek hazudta magát. Walt első igazi állása egy reklám stúdióban volt. Ezután kezdett el egy újságnak az esti órákban illusztrálni, majd egy híresebb filmes cégnél felvették illusztrátornak.

Dolgok, amik érdekesek a Disney rajzfilmekben

Akik Mickey és Minnie egér szinkron hangjai eredetileg, házasok. Néha egyes rajzfilmekben átfedés van. Ilyen A Jégvarázs, ahol felbukkan Aranyhaj és a társa Flynn. Majd A kis hableányban Goofy és Donalnd kacsa is látható egy jelenetben. Csipkerózsika sokáig alszik, de nem is ez a legfurcsább, hanem, hogy csak 18 sor szövege van összesen a rajzfilmben, így bátran mondhatjuk és elég halk szavú hercegnő.

A Disney mesékben nagyon ritkán találkozunk gazemberrel. Viszont van egy nagyon híres, A Szépség és a Szörnyetegből Gaston. Pocahontas barátja egy mosómedve, de eredetileg egy pulyka lett volna. Mickey egeret eredetileg Mortimernek hívták volna. Általában a hercegek is kapnak neveket, ám Hamupipőke hercegénél ez elmaradt.

Walt Disney bemutatja

Sok szülő számára, még ma is ismerős lehet a „Walt Disney bemutatja” szlogen. A 90-es években sok kisgyerek ült a tévé képernyők elé vasárnap délután. Mindig két rajzfilm sorozat részt vetítettek és egy családi sorozatot. Ez az adás 1991 és 1998 között ment a Magyar Televízió 1-es csatornáján. Itt volt egy mindenki számára emlékezetes mese rész. Mégpedig az, hogy 1993. december 12-én megszakították az éppen elkezdődött Kacsameséket és bejelentették, hogy elhunyt Antall József. Ő volt a rendszerváltás után az első szabad választott miniszterelnök. Talán erre minden akkori kisgyerek emlékezni fog, de arra még jobban, hogy milyen nagyszerű mesékkel ismertettek meg minket a rendezők. Többek között láthattuk, Dagobert bácsit, a Gumimacikat, Micimackót, Balu kapitányt és a Csipet csapatot is.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/