Barion Pixel

Bemutatkozik a Varázslatos Mesketék szerkesztője: Hajni

  • 30
  • 2024.
    aug.

A nevem Preiml-Hegyi Hajnalka. Végzettségemet tekintve magyar irodalom és nyelvtan szakos tanár, újságíró, rádiós szakember volnék, azonban az élet úgy hozta, hogy szerző, kiadói szerkesztő és korrektor lettem. 

Szerkesztői profilomban a fantasy, a romantikus és ifjúsági regények, mesék és novellák szerepelnek. 

Az irodalom, az írás és az olvasás a mai napig az életem része. Hatalmas könyvmoly vagyok, könyvtárba járok (ráadásul a szülővárosoméba, 500 km-ről), és amikor nem épp egy kéziraton dolgozom, akkor még kikapcsolódásként is könyv van a kezemben. 

Tizenöt éve költöztem ki Tirolba, ahol véglegesen letelepedtem. Innen olvaslak és követlek benneteket. 


Kétgyermekes édesanyaként nagyon sok mesét olvasunk a gyerekekkel, és mivel Ausztriában élünk, nagy hangsúlyt fektetek itthon a magyar nyelvi fejlesztésre.


A gyermekeim két nyelven beszélnek, és annyira örülök, hogy a Meskete meseportálon kifogyhatatlan forrásként hömpölyög a mesék folyama, mert mindig van mit olvasni. 


Az a megtiszteltetés ért, hogy a tavalyi mesekönyv szöveggondozása után a második kötet, a 'Csodapatak' szerkesztési és korrektori munkálatait is én végezhetem.


Óriási felelősség és kihívás számomra a kéziratok fejlesztése, ahogy a szerzőkkel való közös munka is. Mivel magam is írok, teljesen átérzem a kétségeiket, a bizonytalanságukat, ezért igyekszem a sok miértre választ adni az együttműködés során. 

Nagyon örülök, hogy a csapat tagja lehetek, és hogy sok tehetséges szerzőt ismerhetek meg a mesék által!

Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő infor...

Sütibeállítások