Kunszentmártonon forgattunk videót


http://mocorgohaz.hu/
Június 2.-án jártunk a kunszentmártoni óvodában, ahol az óvodavezető Smuta Zsoltné Marianna meghívásának tettünk eleget. Marianna egy kiemelt meseíró a Meskete.hu oldalon és örömmel csatlakozott az egész óvodájával, óvónőivel és gyerekeivel hozzánk, hogy a kampányvideónkban szerepeljenek.

Június 2.-án jártunk a kunszentmártoni óvodában, ahol az óvodavezető Smuta Zsoltné Marianna meghívásának tettünk eleget. Marianna egy kiemelt meseíró a Meskete.hu oldalon és örömmel csatlakozott az egész óvodájával, óvónőivel és gyerekeivel hozzánk, hogy a kampányvideónkban szerepeljenek.

Az első felvételt már leforgattuk korábban Mórahalmon, akkor az Apacuka együttes énekesnővéjel Pálfi Krisztával beszélgettünk. Akár csak első alkalommal, most is Németh Krisztián volt a videós szakember, aki profi módon rendezte is a felvételeket és intézte a felvétel beállásokat. A mostani felvétel azonban sokkal "hangosabb" és eseménydúsabb volt az előzőnél. 

Még 8 óra körül indultunk Krisztiánnal Szegedről, miután az egyik legjobb pékség pékáruiból belakmároztunk. Az út igen gyorsan telt és szerencsére sem eső, sem hideg de tikkasztó napsütés sem volt. Mondhatni, minden ideálisan alakult. 

Odaérkezésünkkor nagy szeretet fogadott bennünket mind a vezetőség, mind a pedagógusok, mind pedig a gyerekek részéről. Óriási élmény volt, hogy ott lehetünk. Még Krisztián beállította a kamerákat én a riportalanyokkal váltottam pár szót.

Elsőnek egy anyuka mondta el, hogy miért lehet hasznos a Meskete.hu a szülők és gyermekeik számára, ezután egy óvónéni mesélt arról, hogy a pedagógusok számára miért lehet előnyös a portált látogatni, végül pedig az óvodavezető is elmondta, miért érné meg minél több intézménynek csatlakoznia hozzánk.

A riportok után én meglátogattam a gyerekeket az udvaron, még Krisztián vágóképeket készített a teremben, ahol már előkészítették a mesesarkot a gyerekek számára.

Kinn egy Anna nevű négy éves kislány le is támadott engem:
- Neked van hajad!

Mondjuk így 40 évet betöltve, ez már gondolom dícséretnek számít :) De volt aki a Meskete logós pólómat dícsérte és voltak akik a meseolvasási szokásaikról számoltak be. Végül az óvónő felkérésére elszavaltak egy részletet Móra Ferenc: Zengő ÁBC-jéből is.

Ezután benn az óvónő tabletről, a Meskete.hu felületéről olvasott fel mesét az érdeklődő gyereksereg számára, végül pedig egy-egy kis ajándékkal kedveskedtünk minden résztvevőnek.

Ezt követően egy helyi étteremben laktunk jól Krisztiánnal és egy nagyon kedves családdal akikről még hamarosan további részleteket is mesélni fogok...

Köszönjük mindenkinek a meghívást és az aktív részvételt, illetve a finom ebédet is az étteremben!

 


http://mocorgohaz.hu/
Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő info...