Könyvajánló: Apor Kata – Sarkantyús mesék


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
A kisebbik lányomnál most nagyon népszerűek az állatmesék, és a legújabb kedvencünk a Sarkantyús mesék. Sarkantyús egy vagány kiskakas, kitalálója, Apor Kata pedig egy rendkívül tehetséges meseíró.

A kisebbik lányomnál most nagyon népszerűek az állatmesék, és a legújabb kedvencünk a Sarkantyús mesék. Sarkantyús egy vagány kiskakas, kitalálója, Apor Kata pedig egy rendkívül tehetséges meseíró.

Jó mesét találni nem mindig egyszerű, szerencsére a Meskete.hu nekem ebben rendkívül nagy segítség. Kisebbik lánykám elég válogatós, nemcsak az ételek, de a mesék tekintetében is. Esténként gyakran elhangzik „Keress nekem új mesét erről vagy arról”. És persze anya ilyenkor keres. Nemrég Őrségben túráztunk, és egy kakas egész nap kukorékolt, ennél fogva esetére kakasos mese kellett a csemetémnek. Így bukkantuk Sarkantyús meséjére, mielőtt még Kata jelentkezett volna a Könyvajánló rovatba. Sarkantyús pedig most a legnagyobb favorit nálunk!

Sarkantyús, ahogyan azt a bevezetőben is említettem, egy bátor kiskakas, a története pedig még a tojásban kezdődik. Elsőként kel ki a tizenhárom tojás közül, nevét pedig onnan kapja, hogy a tojását a sarkantyújával töri fel. Már a tojásban megfogadja, hogy bizony ő lesz a legbátrabb kiskakas ezen a világon, és bizony nagyon igyekszik is, hogy ez tényleg így legyen.

De ne gondoljátok, hogy egy szuperhős kakas! Aranyosan csetlik-botlik, ismerkedik a világgal, vitatkozik a testvéreivel, barátokat szerez, 13 fejezeten keresztül ismerkedhetünk a kalandjaival. Apor Kata rendkívül érzékletesen és választékosan ír, így azt mondhatom, hogy még felnőttként, sőt, meseíróként is igazi élmény olvasni.

Ovisoknak remek eseti mese, de olvasni tanuló elsősöknek is élmény lehet az olvasása. Ha egy kedves, aranyos, ismereteket is átadó, szórakoztató mesét kerestek, akkor ezt a mesét mindenképp vegyétek fel a listára. Sarkantyússal a Meskete.hu-n is megismerkedhettek, ha pedig annyira beleszerettek, mint mi, akkor meg is vásárolhatjátok: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalom/mesek/sarkantyus-mesek

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...