Barion Pixel

Könyvajánló: Dr. Schéder Veronika – Lovasterápia a nyelvi fejlesztésben


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 14
  • 2023.
    szept.
Amikor a nagyobbik csemetén kb. 3-4 éves lehetett, akkor kiderült, hogy mozgásában rendkívül bizonytalan, és a két agyféltekéje nagyon nincs szinkronban. Lovas tornát javasoltak nekünk, ami sokat segített is, de valójában sosem értettem, hogy miért is volt ez olyan jó a lánykának. Dr. Schéder Veronika  lovas terápiáról szóló könyve segítséget nyújthat a szülőknek, mert pont azt mutatja be, hogy miért olyan jó a lovas foglalkozás, és mi mindent lehet általa fejleszteni.

Amikor a nagyobbik csemetén kb. 3-4 éves lehetett, akkor kiderült, hogy mozgásában rendkívül bizonytalan, és a két agyféltekéje nagyon nincs szinkronban. Lovas tornát javasoltak nekünk, ami sokat segített is, de valójában sosem értettem, hogy miért is volt ez olyan jó a lánykának. Dr. Schéder Veronika  lovas terápiáról szóló könyve segítséget nyújthat a szülőknek, mert pont azt mutatja be, hogy miért olyan jó a lovas foglalkozás, és mi mindent lehet általa fejleszteni.

Bár alapvetően a Meskete.hu oldalon elsősorban mesekönyveket szoktam a figyelmetekbe ajánlani, Dr. Schéder Veronika Lovasterápia a nyelvi fejlesztésben c. könyve mindenképp megér egy ajánlót. Manapság egyre inkább azt tapasztalom, és az óvoda és iskolapedagógus ismerőseim is egyre gyakrabban mondják, hogy nagyon sok gyermek szorul valamilyen fejlesztésre. Nálunk a nagyobbik lányom volt az, akit óvodás korában rengetegféle fejlesztésre, terápiára és foglalkozásra el kellett vinnünk, mert a két agyféltekéje nem volt szinkronban, de a hallás utáni beszédértésével is nagy bajok voltak.

A lovas terápiát nagyon sokféle problémára szokták javasolni, de bevallom, sosem tudtam, hogy valójában miért. Miért van olyan jó hatással a lovon történő foglalkozás a gyermekemre? Dr. Schéder Veronika könyve többek között erre adja meg nekünk a választ, és azt is kifejti, hogy mi mindenben lehet segítségünkre ez a terápia. Biztos vagyok benne, hogy sokan gondolkodnak azon, hogy költsenek-e erre vagy sem, melyik tárpiát válasszák, egyáltalán jó lesz-e ez a gyereknek. A könyv segíthet a döntésben, mert kifejti a háttérben megbúvó okokat és módszereket, amiket a szülők általában nem tudnak.

Bár nekünk már nincs szükségünk fejlesztésre egyik csemeténk miatt sem, de nagyon hasznosnak találtam a könyvet, hiszen most már tudni fogom, hogy kiknek lehet ez nagy segítség, és az ismerősi körömben így talán én is segítséget nyújthatok valakinek, ha csak a könyv, illetve magának a lovas terápiának az ajánlásával is.

Amennyiben valaki érintett a lovas terápiában, esetleg tanakodik rajta, mindenképp hasznos,ha elolvassa Dr. Schéder Veronika könyvét.

Ha szeretnétek megvásárolni a kötete: innen tudjátok megvásárolni: https://undergroundbolt.hu/termek/lovasterapia-a-nyelvi-fejlesztesben-ekonyv/?fbclid=IwAR0htqBo8wJ3cEUBXNNnC4An3sOht9IW2GkQDeY7KQrTjpEPdEiQIFFWYs4

 

 

 


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este e...

Sütibeállítások