Mesenézés a Youtube-on, mesehallgatás podcaston


http://mocorgohaz.hu/
  • 03
  • 2023.
    feb
Ma már egyre nehezebb eligazodni a szülőknek az internetes térben, hogy mikor és milyen mesét mutasson meg a gyermekének. A régi klasszikusokat, vagy a nagyon modern meséket. Jó hír, hogy van középút. Biztonságos tér, ahol a gyerekek valóban értékes mesékkel, tartalmakkal találkozhatnak. 10 érv a mese.tv youtube oldal és a mese.tv – esti mese podcast mellett.

Új platformok – régi mesék. Ismerd meg a mese.tv weboldalt és a mese.tv-esti mese podcastot! 

Ma már egyre nehezebb eligazodni a szülőknek az internetes térben, hogy mikor és milyen mesét mutasson meg a gyermekének. A régi klasszikusokat, vagy a nagyon modern meséket. Jó hír, hogy van középút. Biztonságos tér, ahol a gyerekek valóban értékes mesékkel, tartalmakkal találkozhatnak. 10 érv a mese.tv youtube oldal és a mese.tv – esti mese podcast mellett.

Hol nézd?

 

A mese.tv önálló weboldal, ahol jól kezelhető ikonok segítségével tájékozódhat a szülő, hogy melyik tartalmat mutassa meg a gyerekeknek. Ugyanezek a tartalmak a mese.tv youtube csatornáján is megtalálhatóak. A mese.tv - esti mese podcast bármelyik műsorszolgáltatón – spotify, itunes – beállítható, s a meséket egymásután, vagy kiválasztva hallgathatjátok meg.

10 érv, hogy miért biztonságosabb így mesét nézni

 

1. Biztonságos környezet – hiszen te válogatod össze a tartalmakat – nemcsak össze-vissza keresve próbálod megtalálni a meséket. Az oldalon egyesével is kereshetsz, akár egy-egy kedvenc mesére, de önállóan elindítva is nézheted.

2. Gyerekedet nem hagyod felügyelet nélkül, te rakod össze a lejátszási listát. De, ha elakadnál, s nincs erre időd, akkor mi már kész lejátszási listákkal várunk. A heti listában mindig a legújabb feltöltéseket láthatod, az esti mese rovatban a klasszikus meséket találod, ahol olyan hírességek mesélnek, mint pl. Rudolf Péter, Halász Judit, vagy épp Szabó Gyula bácsi. De filmeket akár összefűzve is nézheted, nagy kedvenc a Lenge mesék sorozat, vagy a Janó Manó kalandjai, a klasszikus Fél-perces- nóták, amelyekben Gryllus Vilmos ismert dalait hallgathatjátok újra meg, de most csak félperces változatban.

3. Sokszor ellenérv a sok reklám a youtube felületén – viszont már választhatod a reklámmentes változatot is.

4. A mese.tv youtube csatornáján, több mint 1000 tartalom közül tudsz válogatni. Ezek között vannak zenés tartalmak és mesék, mondókák és még egyszerű angoltanulási tippek is óvodásoknak.

5. A kicsit nagyobbacskáknak is kínálunk kisfilmeket, barkácsoló anyukák, apukák és nagyszülők segítségével minden évszaknak megfelelő műhely tippet találtok. Így elkészíthetitek a saját öröknaptárotokat fából, vagy épp egy májusfát, anyáknapi meglepetést, vagy karácsonyi ajándékokat.

6. A legkisebbeknek is a Fél-perces- nótákat ajánljuk, s a kimondottan beszélni tanulóknak a mondókákat.

7. Aki viszont egész estés filmet keres, annak jó hír, hogy az oldalon két nagyfilmet is láthatnak: Napkirálynő című mesét és Halász Judit: Csiribiri című koncertfilmjét.

8. A kortárs gyermekirodalom gyöngyszemeivel is megismerkedhettek – a Versfilmek sorozatban ismert költők verseit hallgathatjátok meg, amelyekhez  a MOME Anim – végzős diákjai készítették az animációkat.

9. Még egy plusz érdekesség, hogy egy-egy tartalmat még jeltolmács segítségével is megnézhettek a mese.tv oldalon!

10. A mese.tv - esti mese podcaston számtalan klasszikus magyar népmesét hallgathattok meg, és sok-sok verset. Az oldalon már több mint 150 mese közül válogathattok. Ezt a felületet kimondottan az útonlévőknek ajánljuk, mikor minőségi, klasszikus meséket szeretnének hallgatni.

Mennyit nézzen és mikor?

Mennyi ideig nézzen a gyerek mesét?

Mindig fontos kérdés, hogy mennyi időt engedélyezzünk a gyerekeknek a monitor előtt, vagy a televízió előtt. Fontos, hogy mindig közös megegyezés legyen a családban, hogy a kornak megfelelő filmet nézzék meg a gyerekek, s a mese nézéssel eltöltött idő se legyen túl sok.

Legyen minőségi idő a mesenézés!

A youtube-on hiába választjuk ki a megfelelő mesét, a gyerekeket soha ne hagyjuk egyedül. Ha az alakul ki bennük, hogy a mesenézés csak egy olyan foglalatosság, amikor a szülő nincs jelen, akkor a minősége is csökkenni fog. Szánjuk időt rá, hogy közösen nézzünk kisfilmeket, videókat velük, akár együtt énekelve egy -egy dalt.

Az internetes böngészés közben soha ne hagyd egyedül a gyermekedet!

Az interneten való böngészés még egy felnőttnek is kihívás! Ezért soha ne engedd, hogy egyedül válogasson. Mindig légy jelen!

Jó szórakozást kíván a mese.tv csapata!


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/