Könyvajánló: Pál Tünde – Kicsi kacsa nagy kalandjai


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 16
  • 2023.
    dec.
A mesekönyvek világa annyira sokrétű, a természethez közeli világnak éppúgy szerepe és helye van benne, mint a csodáknak, a varázslatnak, és a különleges lényeknek. Most egy olyan könyvsorozat került hozzám, amelyben igazán nagy hangsúlyt kap a természet.

A mesekönyvek világa annyira sokrétű, a természethez közeli világnak éppúgy szerepe és helye van benne, mint a csodáknak, a varázslatnak, és a különleges lényeknek. Most egy olyan könyvsorozat került hozzám, amelyben igazán nagy hangsúlyt kap a természet.

Ezt viszonylag kevesen tudjátok rólam, de valójában biológiában van diplomám, és nagyon sokat kirándulunk a családommal a természetben, szóval az élővilág, a természet és az állatok nagyon közel állnak hozzám. Mindig öröm, ha olyan mesekönyv kerül hozzám, amely nem egy varázslatos mesebirodalomban, hanem a természetben, egy erdőben, egy mezőn vagy épp egy tóparton játszódik. Pál Tünde Kicsi kacsa nagy kalandjai, és ennek a csodás kötetnek a két folytatása került hozzám, amelyet hatalmas élmény volt olvasni, hiszen nagyon közel áll hozzám ez a téma.

A Kicsi kacsa kalandjai c. kötet a sorozat első darabja, és, ahogyan a címe is mutatja, arról szól, hogyan is lesz egy Kicsi kacsából Bölcskacs. Nemcsak azt izgulhatjuk végig, hogyan is nő fel az a bizonyos kiskacsa, de a tó élővilága is pontosan és érdekesen kerül bemutatásra. Azoknak a gyerekeknek, akik csak egy kicsit is érdeklődnek a természet iránt, csak ajánlani tudom.

A történet itt persze nem áll meg, a két újabb kötetben folytatódnak az izgalmas tavi és tóparti kalandok. A Bölcskacs kalandjaiban lesz kacsagyűlés, békakoncert, kemény víz és vízen járás is, de a gólyák is útra kelnek majd benne. Én kifejezetten élvezettel olvastam a gyerekeimnek, hogy milyen csodás is a természet, s annak körforgása.

A harmadik kötet, a Bölcskacs családi kalandjai pedig már egy felnőtt, a fiókáit váró, majd nevelő kacsát mutat be, s annak minden kihívását, persze teljes mértékben meséses és izgalmasan. És persze kalandból ebben a kötetben sem lesz hiány!

Bevallom, én igazán szeretem a szép és letisztult borítót, és Pál Tünde mesekönyvei teljes mértékben ilyenek. A kötetek rajzai pedig egy pályázat keretein belül kerültek kiválasztásra, felnőttek és gyermekek munkái is szépen megférnek bennük.

Ajánlom minden természetszerető gyermeknek és szülőnek, mert pont annyira ismeretterjesztő, mint amennyire bájos és kedves. Óvodások is biztosan szívesen hallgatják a meséket, de kisiskolások is bátran kézbe vehetik, és egyedül is olvashatják.

Köszönjük szépen Pál Tündének, aki felajánlotta a mesekönyv sorozatának egy-egy példányát a Meskete.hu rendezvény tombolájára, biztos vagyon benne, hogy nagy örömet szerez majd annak, aki megnyeri.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni.

 

 

 


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...