Könyvajánló: Székely Lilla – Tappancs a tanyán


http://mocorgohaz.hu/
Nagyon szeretem az olyan könyveket, amelyek nemcsak egy kedves történetet tartalmaznak, de burkoltan tanítanak is. Székely Lilla – Tappancs a tanyán mesekönyve is pont ilyen.

Nagyon szeretem az olyan könyveket, amelyek nemcsak egy kedves történetet tartalmaznak, de burkoltan tanítanak is. Székely Lilla – Tappancs a tanyán mesekönyve is pont ilyen.

A mesekönyvek amellett, hogy számos képességet és készséget fejlesztenek, rengeteg hasznos információt, tudást is tartalmaznak, melyeket a gyerek könnyen meg is tudnak tanulni. Székely Lilla – Tappancs a tanyán mesekönyve pedig a vidéki élet szépségeibe, illetve egy tanya életébe enged bepillantást a kisebbeknek.

Lássuk, miről is szól a könyv:

„Tappancs egy igazán kíváncsi kiscica, aki gazdáinak köszönhetően néhány napot egy tanyán tölt. Nem rest, minden pillanatot megragad, hogy felfedezze a környéket és az itt élő állatokat. Barátságos természetének köszönhetően megismerkedik a lovakkal, bárányokkal, a baromfiudvar lakóival, a malacokkal és még az apró csigákkal is. A rendkívül szórakoztató mese a falusi életbe enged bepillantást. A történet által a gyerekek rengeteg érdekességet tudhatnak meg az állatokról és a mezőgazdaságról. A mese a vidék vonzóbb oldalát mutatja meg egy cuki kiscica szemszögéből.”

Nagyon szeretem az olyan mesekönyveket, melyben egy állatkölyök a főhős, akivel a gyerekek nagyon könnyen azonosulni tudnak. Tappancs cica, ahogyan a legtöbb kisgyerek is, nagyon kíváncsi, és érdeklődő, és szeretné megismerni az őt körülvevő világot. Lilla izgalmas kalandokra viszi a kis olvasókat, miközben megismerteti őket a tanyán élő állatokkal, illetve az ott zajló eseményekkel. A mesék bájosak, izgalmasak, de egyszersmind sokat tanulhatunk is belőlük.

És nemcsak a mesék varázsolják majd el a gyerekeket, hanem a mesekönyv illusztrációi is. Szitnyai Kriszta csodálatos képeket készített a mesekönyvhöz, melyet így nemcsak olvasni, de csak lapozgatni is nagy élmény.

Kifejezetten ajánlom ezt a mesekönyvet az ovis korosztálynak, de akár az épp most olvasni tanuló elsősöknek is, mert a betűméret számukra is nagyon kedvező. Első önálló olvasmánynak is tökéletes választás lehet.

Nagyon köszönöm Székely Lillának, hogy megajándékozott a könyvével, nagyon élveztük olvasni.

A könyvet innen tudjátok megrendelni.

 

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...