Könyvajánló: Venczel Tímea - Versbe rejtve


http://mocorgohaz.hu/
Mindig nagyon örülök, ha gyerekverses kötet kerül hozzám, hát még, amikor egy igazán különleges kötet. Venczel Tímea Versbe rejtve verses füzete pedig nemcsak bájos, de igazán izgalmas is.

Mindig nagyon örülök, ha gyerekverses kötet kerül hozzám, hát még, amikor egy igazán különleges kötet. Venczel Tímea Versbe rejtve verses füzete pedig nemcsak bájos, de igazán izgalmas is.

Bevallom, én magas sosem tudtam verset írni, így mindig is csodáltam azokat, akik igen. Versbe szedni a gondolatainkat, ráadásul úgy, hogy a sorok első betűje is adott? Ez bizony igazán lenyűgöző képesség.

Venczel Tímea Versbe rejtve – Erdőn-mezőn mesefüzete végtelenül aranyos, 17 csodálatos verset tartalmaz, melyek címét, illetve szereplőjét is a vers rejti, vagyis a vers minden sorának első betűje, melyeket ha összeolvasunk, akkor megkapjuk, hogy épp kiről is szól a versike. Az erdők-mezők kedvelt és népszerű állatai mind-mind kapnak egy-egy verset, melyek aranyosak, könnyen tanulhatóak, és akár még kitalálós kérdésnek is használhatóak.

Az illusztrációkat külön ki kell emelnem, mert elképesztően részlet gazdag, aranyos, már az is élmény, ha csak a képeket nézegetve lapozgatja az ember. És biztos vagyok benne, hogy már a kisebb gyerekek is képbe veszik majd, és lelkendezve ismerik fel az egérkét, a szitakötőt, a sünit vagy a vidrát. És nemcsak felismerhetik őket, de akár ki is színezhetik, ugyanis minden második illusztráció egyben színező is. Werling Ildikó rajzaival én már többször is találkoztam, engem mindig is lenyűgöznek, és most sem volt ez másként.

A versek és a hozzá tartozó képek egyszerre szórakoztatnak és tanítanak. Nagy élmény volt olvasni, az ovisommal egy esti mese ideje alatt végig is olvastuk mind a 17 verset. És bizony ezt mellett csinálni egymás után több este is. Biztos vagyok benne, hogy ez a kis vereses füzet többször is lekerül majd a polcokról.

Óvodás korosztálynak kifejezetten ajánlom, de akár óvó néniknek is, ha egy igazán páratlan gyerekverses könyvet keresnek.

Nagyon köszönöm Venczel Tímeának a kötetet, nagy kedvenc lett most nálunk.

A könyvet innen tudjátok megrendelni.

 

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...