Könyvajánló: Tavasz Kinga – Tündér és Kobold


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Nagy rajongója vagy azoknak a mesekönyveknek, amelyek egy kicsit egyediek, akár megjelenésben, akár történetvezetésben. És bizony a Tündér és Kobold c. mesekönyv megjelenésében egyáltalán nem egy átlagos könyv.

Nagy rajongója vagy azoknak a mesekönyveknek, amelyek egy kicsit egyediek, akár megjelenésben, akár történetvezetésben. És bizony a Tündér és Kobold c. mesekönyv megjelenésében egyáltalán nem egy átlagos könyv.

Úgy gondolom, hogy bár megvannak a szabályai a könyvgyártásnak, és persze a meseírásnak is, mivel egy csodákkal és varázslatokkal teli zsánerről van szó, néha egy kicsit el lehet térni a szokványostól. Én pont ezért is szoktak kaland-játék meséket írni, Tavasz Kinga pedig egy másik formáját választotta az egyediségnek, mégpedig azt, hogy a könyvét nem hagyományos formában álmodta meg. Persze nem ő az első, akik fektetve képzelte el a kötetét, amelyet nem oldalra, hanem felfelé kell lapozni, de mindenképp ritkaságszámba megy az ilyen mesekönyv.

Én pedig örömmel vettem a kezembe a Tündér és Kobold mesekönyvet, amely nemcsak megjelenése, de témája miatt is közel áll a szívemhez. Az első mesekönyvem nekem is tündérekről szólt, így nagy élvezettel kezdtem el olvasni a lányaimmal.

A Tündér és Kobold egy rendkívül színes, kalandos és érzelmes mesekönyv, mely három mesét tartalmaz. Már a borítóból sejteni lehet, hogy egy természet-közeli történetet rejt magában, a grafikák pedig meg is adják ezt a hangulatot. Olvasás közben a kisebbik csemetém meg is jegyezte, hogy olyan érzés nézegetni a lapokat, mintha egy kertben sétálnánk. Egy-egy levélke is része a történetnek, melyek stílusos módon valódi zöld falevélen jelennek meg. A látvány és a tartalom szerintem teli találat.

De milyen kalandokat is rejt a mesekönyv? A hátsó borítóról megtudhatjuk:

„Szépítkező rózsatündér, lehengerlően udvarias, lovagias kis Kobold, postai levél egy tölgylidérctől, ádáz csata a levéltetvek ellen… Tárlatvezetés egy hatalmas tölgy belsejében, utazás a szél szárnyán, levélhajón, élet a csipkebogyóbokron, pókhálóból horgolt angyal a karácsonyfán… Apró élőlények élményekben gazdag világba repítenek a Zilla és Tövis történetei.”

A mesék bájosak, egyszersmind kalandosak, így óvodás és kisiskolás kisfiúknak és kislányoknak is egyaránt jó választás lehet. Szülőként is élmény olvasni, szóval én csak ajánlani tudom, hogy kerüljön fel a könyvespolcra.

Nagyon köszönöm Tavasz Kingának ezt a csodás mesekönyvet.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni.

 

 


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...