Március első csütörtöke: a könyv világnapja


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 7
  • 2024.
    márc.
Minden évben a március első csütörtöke a Könyv világnapja, mely idén március 7-re esik. Ezen a napon a világ minden táján ünneplik az olvasás, az írás és a könyvek szeretetét és fontosságát.

Minden évben a március első csütörtöke a Könyv világnapja, mely idén március 7-re esik. Ezen a napon a világ minden táján ünneplik az olvasás, az írás és a könyvek szeretetét és fontosságát.

A Meskete.hu és a Meskete Gyermek Alapítvány céljai között előkelő helyen szerepel az olvasás népszerűsítése és az olvasóvá nevelés, ez pedig könyvek nélkül lehetetlen lenne. Bár a Meskete.hu egy online platform, fontosnak tartjuk a mesekönyvek szerepét a gyermekek életében, ami mi sem bizonyít jobban, minthogy van egy saját mesekönyvünk, a MeseErdő, és idén újabb pályázat indul a következő mesekönyv kiadására.

És persze a Meskete szerzői között is bőven akadnak olyanok, akik már adtak ki saját mesekönyvet. A mai napon a könyveket ünnepeljük, és mindenkit csak arra buzdítunk, hogy ma szerezzen is be egyet. És hogy melyik mesekönyvre essen a választás? Adunk néhány tippet!

Meskete mesekönyv: MeseErdő

Tavaly, 2023. december 1-jén jelent meg, az első magyar közösség alapú mesekönyv a MeseErdő. A Meskete.hu pályázatot hirdetett és több száz mese és vers közül 30 mese és 6 vers került a kötetbe. 36 profi illusztráció és 40 gyönyörű gyerekrajz is színesíti a kötetet, mely óvódásoknak és iskolásoknak is remek választás lehet.

Meskete szerzők könyvei

Természetesen a Meskete.hu-n számos szerző van, akik már adtak ki saját mesekönyvet, érdemes ezek között is szemezgetni:

Belányi József: HOL vagyok

Gyöngyösvári Mara: Pogi, a csavargó tacskó

Bombicz Judit - Mesék elalvás előtt

Kozma Cs. Andi - Makai D.M. Mici: Esős nap (interaktív mese)

Fodor-Nemes Erzsébet – Boszorkalandok

Várkonyi Kitty: Elő a macskával!

Bakos Földi Kinga: Szofi és Lulu

Gani Zsuzsa – A Bummbele nyuszicsalád kalanjai

Székely Lilla – Tappancs a tanyán

Apor Kata – Sarkantyús mesék

Fodor Gyöngyi - A királykisasszony fogyókúrája

 

 

 


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...