Barion Pixel

A bárányka (Szerző: Binder Adél)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
 • 2022.
  dec
 • 22

      Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisbárány, akit Gyapjasnak hívtak. Boldogan éldegélt az anyukájával.      Egy napon kimentek legelni a mezőre, ahol sajnos a bárányka elvesztette az anyukáját. Nagyon szomorú lett, és ige...

Kép forrása: flickr.com

            Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisbárány, akit Gyapjasnak hívtak. Boldogan éldegélt az anyukájával.

            Egy napon kimentek legelni a mezőre, ahol sajnos a bárányka elvesztette az anyukáját. Nagyon szomorú lett, és igencsak megijedt. Nem tudta, mitévő legyen, merre menjen. Úgy döntött, hogy elindul az erdőbe, ahova minden este sétálni szoktak. Ment, mendegélt, de nem talált oda. Meglehetősen kétségbeesett, mert nem tudta, hol van. Még az édesanyja sem volt vele, aki megnyugtatná. Mivel kezdett besötétedni, Gyapjas úgy határozott, alszik egyet. Nehezen jött álom a szemére. Reggel korán felkelt, mert álmában emberekkel találkozott, akik azt mondták, hogy náluk van az anyabárány. Gyapjas el is indult, hogy megkeresse azt a házat, amit az álmában látott. Egy óra elteltével megtalálta a házikót. Az anyukája a kunyhó előtt állt, őt várva.  A bárányka odafutott és édesanyjához bújt. Kiderült, hogy az anya csak kíváncsi volt, feltalálja-e egyedül magát a gyermeke.

            Máig is boldogan élnek, ha meg nem haltak.

Balogh László, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Balogh László Amatőr író

Balogh László vagyok, magyartanár. Fontosnak tartom diákjaim tehetségének kibontakoztatását, támogatását. Az általuk írt meséket szeretném megosztani az oldalon. A mese címe mellett zárójelben szerepeltetem a tanuló nevét.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások