A mohó kisbárányka (Szerző: Láng Csenge)

  • 2023.
    jan
  • 06

https://fejlesztem.hu/
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fekete kisbárány, aki nagyon szerette a hasát.
Egyik alkalommal, amikor a társaival vándoroltak egy gyönyörű mezőn, ahol bőségesen volt élelem, megpillantott egy csodás, kövér, fehér báránykát. A fehér állatka íg...

Kép forrása: flickr.com

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fekete kisbárány, aki nagyon szerette a hasát.

Egyik alkalommal, amikor a társaival vándoroltak egy gyönyörű mezőn, ahol bőségesen volt élelem, megpillantott egy csodás, kövér, fehér báránykát. A fehér állatka így szólt hozzá:

- Milyén szép, hatalmas mezőtök van! A miénk viszont még szebb, sokkal több táplálék található rajta. Segítsek neked odatalálni?

- Igen, nagyon megköszönném! – felelte a fekete.

Elindultak a cél felé. Hosszú vándorlás után egy ködös, homályos, kopár földre értek. Semmit nem látott a kisbirka, csak arra lett figyelmes, hogy a fehér bárány eltűnt. Hirtelen farkasvonyítást hallott. Az óriási köd mögül megjelent egy - a fehér báránynak hitt - éhes farkas. Szegény fekete bari eszeveszetten szaladt a mezőjük felé, ahol a társai már mindenütt keresték. Csak futott és futott… Amikor megpillantotta, hogy a farkas még a nyomában van, gyorsan elrejtőzködött egy mágikus szikla mögé, amely láthatatlanná tette egy napig. Szerencsére sikerült a farkastól megszabadulnia.  Később, amikor hazaért, senki sem látta meg a mezőn, mert még tartott a láthatatlanság varázsa. Másnap mindenki örömmel rohant hozzá.

Így történt, hogy a kisbárány majdnem életével fizetett mohósága miatt. Máig is boldogan él, ha meg nem halt.

Balogh László, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Balogh László Amatőr író

Balogh László vagyok, magyartanár. Fontosnak tartom diákjaim tehetségének kibontakoztatását, támogatását. Az általuk írt meséket szeretném megosztani az oldalon. A mese címe mellett zárójelben szerepeltetem a tanuló nevét.

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!