A kukacok (Szerző: Szegedi Zina)


http://mocorgohaz.hu/
 • 2022.
  dec
 • 19

      Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű kert, ahol termett egy nagy piros alma. A kert tulajdonosát Miklós bácsinak hívták.
      Ebben a piros almában élt négy kukac: Csuszi, Cuki, Zöldi és Dundi. Ez a gyümölcs adta otthonuka...

Kép forrása: pixabay.com

            Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű kert, ahol termett egy nagy piros alma.  A kert tulajdonosát Miklós bácsinak hívták.

           Ebben a piros almában élt négy kukac: Csuszi, Cuki, Zöldi és Dundi. Ez a gyümölcs adta otthonukat, amióta az eszüket tudták, nem mentek soha máshova az almán kívül. Egyszer Csuszi kiszökött, és elveszett. A többiek nagyon aggódtak érte, már szinte sírtak. Cuki és Zöldi eldöntötték, hogy megkeresik eltűnt fivérüket. Mentek árkon-bokron át, míg megtalálták a virágoskertben. Mérgesen kifaggatták, mire ő csak nyugodtan elindult hazafelé.

             Az út során sokat beszélgettek, majd amikor visszaértek, nagy szemekkel nézett mind a három kukac. Mindenkinek leesett az álla, amikor meglátták, hogy Dundi megette a piros almát, az egyetlen otthonukat.

Balogh László, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Balogh László Amatőr író

Balogh László vagyok, magyartanár. Fontosnak tartom diákjaim tehetségének kibontakoztatását, támogatását. Az általuk írt meséket szeretném megosztani az oldalon. A mese címe mellett zárójelben szerepeltetem a tanuló nevét.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!