Durci, az izmos birka - A rossz tréfa (Szerző: Kocsis Damáz)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
 • 2022.
  dec
 • 19

 
    Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, sok-sok évvel ezelőtt, élt valahol egy bárány, akit Durcinak hívtak.
   Durci egyik reggel arra kelt, hogy Tarajas a ganédombon ordít, és egyre csak ordít. Durcinak nem volt kedve f...

Kép forrása: freepik.com

 

        Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, sok-sok évvel ezelőtt, élt valahol egy bárány, akit Durcinak hívtak.

      Durci egyik reggel arra kelt, hogy Tarajas a ganédombon ordít, és egyre csak ordít. Durcinak nem volt kedve felkelni, de mivel így nem lehet aludni, kiment a kakashoz, ám annak semmi nyoma nem volt. Durci megfordult. Elsápadva nézte, hogy az istálló ajtaja zárva van. Célba vette a karám másik bejáratát. Az is csukva fogadta.

– Hát jó, akkor lefekszem a szalmára! – gondolta, és lógó orral fordult ki a sarkon.

Hirtelen nevetésre lett figyelmes. Tódor, a malac és a két liba, Combos és Nyakas ott kacagott a kevéske szalmán. Durci idegesen szólt nekik:

- Engedjetek oda!

- Miért? – kérdezte Combos, aki úgy hahotázott, mintha részeg lett volna.

- Álmos vagyok!!! – ordította oda Durci, de ekkor már odatársult Nyavalya, a macska és Patkós, a ló. Csak Szerényke, a 300 kg-os maradt ugyanúgy bosszús, mint Durci.

- Na, állj arrébb! – mondta Szerényke a birkának, és egy óriási lendülettel nekiütközött a falnak. A fal beszakadt, Durci végre újból kényelembe helyezte magát.

         Másnap Tarajas ismét kukorékolt, ekkor épp a róka jött érte. Durci ismét a tréfára gondolt, ezért még a füle botját sem mozdította meg. A róka sikerrel járt. Az állatok ezt tartják a legrosszabb tréfának. Azóta mindig kiszolgálják Durcit, aki elirtja a ragadozót, ha kukorékolnak.

Balogh László, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Balogh László Amatőr író

Balogh László vagyok, magyartanár. Fontosnak tartom diákjaim tehetségének kibontakoztatását, támogatását. Az általuk írt meséket szeretném megosztani az oldalon. A mese címe mellett zárójelben szerepeltetem a tanuló nevét.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!