Barion Pixel

A Borsó meg a Héja.


http://mocorgohaz.hu/
  • 2024.
    jún
  • 13

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi város szélén egy kedves kis büfé, amit mindenki csak úgy ismert:

Kép forrása: Saját illusztráció

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi város szélén egy kedves kis büfé, amit mindenki csak úgy ismert: "Vanda Konyhája". A büfé tulajdonosa, Vanda, egy mosolygós, kedves asszony volt, aki mindig friss és finom ételekkel várta a vendégeit. Az ételei annyira ízletesek voltak, hogy az emberek messziről is eljöttek, hogy megkóstolják. Vandának volt egy segítőtársa, Reni, aki szintén nagyon szerette a munkáját. Reni és Vanda olyanok voltak, mint a borsó meg a héja. Mindig együtt dolgoztak, és közben jókat nevettek, beszélgettek, mintha testvérek lennének. Reni fiatalabb volt Vandánál, de rengeteget tanult tőle, és hálás volt, hogy olyan mester mellett dolgozhatott, mint ő.

 

Egy nap egy különleges kihívás elé néztek: a kisvárosban megrendezték az éves gasztronómiai fesztivált, és mindenki Vandát és Renit kérte fel, hogy készítsék el a fesztivál fő attrakcióját, egy hatalmas lakomát. Azonban az előkészületek során több akadályba is ütköztek. Az alapanyagok késve érkeztek meg, és az idő is szorított. Vanda és Reni azonban nem adták fel. Összefogtak, és késő estig dolgoztak együtt. Vanda a szakácstudományával, Reni pedig a szervezőképességével és energiájával segítette a munkát. Amikor egyikük fáradni kezdett, a másik mindig ott volt, hogy bátorítsa és új erőt adjon neki.

 

Ahogy közeledett a fesztivál napja, a kis büfé egyre inkább megtelt illatokkal és ízekkel. A két nő keze alatt szinte varázslatként készültek el a legfinomabb fogások. Az utolsó nap reggelén pedig ott álltak a kész lakomával, fáradtan, de boldogan. A fesztivál napján az emberek sorban álltak, hogy megkóstolják a "Vanda Konyhája" finomságait. A vendégek dicsérték az ételeket, és a fesztivál legjobb lakomája címet is elnyerték. De ami a legfontosabb volt, hogy Vanda és Reni még közelebb kerültek egymáshoz. Megtanulták, hogy az összetartás és a barátság minden nehézségen átsegít. A kis büfé továbbra is virágzott, és Vanda és Reni boldogan dolgoztak együtt, tudva, hogy bármi is jöjjön, együtt mindenre képesek.

 

Így volt, mese volt, igaz volt. Ha nem hiszed, járj utána "Vanda Konyhájában"!

Kozma Eraa, Amatőr

Ezt a mesét írta: Kozma Eraa Amatőr

Kedves Olvasó! Engedd meg, hogy bemutatkozzam: Kozma Erika vagyok, egy kezdő és lelkes amatőr író, aki szeretettel fordul a gyerekmesék és történetek világa felé. Már gyermekkorom óta imádtam a meséket, és most, hogy végre az írás világába merülhetek, izgatottan osztom meg saját kalandjaimat és fantáziavilágomat az olvasókkal! Az írás mindig is a szenvedélyem volt, és bár még csak most kezdem az írói pályafut...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások