A két nyúl barátsága


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két nyulacska, egy nagy meg egy kicsi. A kis nyúlnak nagyobb füle volt, mint a nagynak, ezért a nagy folyton gúnyolta és ez rosszul esett a kisebb nyuszinak. Ezért azt mondta, hogy ő megy jobbra,

Kép forrása: pixabay.com

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két nyulacska, egy nagy meg egy kicsi. A kis nyúlnak nagyobb füle volt, mint a nagynak, ezért a nagy folyton gúnyolta és ez rosszul esett a kisebb nyuszinak. Ezért azt mondta, hogy ő megy jobbra, "Te pedig balra!" - mondta a nagynak. El is indultak.

A kicsi ment jobbra, a nagy pedig balra. Mendegélt a kicsi, erdőn, mezőn túl járt, de egyszer csak összefutott a rókával. A róka üldözőbe vette a kis nyuszit, ám ő okos volt és lerázta a rókát. A róka elment, de pont arra talált menni, amerre a nagyobb nyuszi volt.

A kis nyuszi meghallotta a róka morgását és figyelmeztette a nagy nyuszit, hogy jön a róka! Meghallotta ezt a nagy nyuszi, gyorsan bebújt egy bokorba és türelmesen várt, míg a róka el nem ment onnan. Boldogan szaladtak egymás felé. Összeölelkeztek, kibékültek és boldogan éltek, míg meg nem haltak. Jobb jobbra menni, mint balra! 

Vince, amatőr író

Ezt a mesét írta: Vince amatőr író

Kerekes Vince vagyok, 7 éves, második osztályos. Több képregényt és mesét írtam már idáig, elsősorban sárkányos-, dínós és indiános történeteket.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Mészárosné Szuda Melinda

2023-05-31 16:33

Kedves Vince, nagyon kedves kis mese, aranyos történet, aminek hála Isten nagyon jó vége lett! Nekem tetszett! Melinda

Vince

2023-06-01 09:01

Kedves Melinda! Köszönjük szépen, Vince nevében is! Üdvözlettel, Simon Rita (Vince anyukája)