Barion Pixel

Karácsonyváró


http://mocorgohaz.hu/

Advent első napja volt. A gyerekek már javában készültek a karácsonyra. Mindenki nagyon izgatott volt, de különösen Lackó szerette nagyon a karácsonyt. Ő írta meg elsőnek az ajándéklistát. A Mikulás már rengeteget dolgozott. Egyszer Lackó elhatározta,...

Kép forrása: pixabay.com

Advent első napja volt. A gyerekek már javában készültek a karácsonyra. Mindenki nagyon izgatott volt, de különösen Lackó szerette nagyon a karácsonyt. Ő írta meg elsőnek az ajándéklistát. A Mikulás már rengeteget dolgozott. Egyszer Lackó elhatározta, hogy meglátogatja a Mikulást. Lackó egyik varázsdobozában volt kis kocka, amit hogyha feldob a levegőbe és kíván valamit, az teljesül. Mielőtt még feldobta volna, hívta az egyik segítőjét, Petit. Magasra feldobta a kockáját és azt kívánta, hogy legyünk a Mikulás házában! Egy szempillantás alatt ott termettek a Mikulás házában és bekopogtak az ajtón. Piros ruhában, nagy szakállal kilépett a Mikulás. 

- Kik vagytok? - kérdezte.

- Én vagyok Lackó.

- Én pedig Peti.

- Én meg a Mikulás. Gyertek be!

- Hű, mennyi játék! - mondták a fiúk. - Segíthetünk neked?

- Igen, úgyis nagyon sok a dolgom. Megmutatok mindent. Ez itt a műhelyem. Ezek pedig a gépeim. Bemutatom a segédmanóimat. Ő itt Lili és ő pedig Dénes.

- Nagyon jó! - felelte Lackó.

- Mindjárt megmutatom, hogy kell játékokat készíteni - mondta a Mikulás.

Miután Lackó és Peti megtanultak játékokat csinálni, utána ügyesen munkához is láttak. Peti egy hintalovacskát készített, Lackó pedig egy babát. Süteményt is sütöttek, nagyon jól érezték magukat.

- Ideje hazamennünk! - szólt Lackó.

- Jó - válaszolta Peti és Lackó feldobta a varázskockáját és azt kívánta, hogy legyenek újra otthon, s egy szempillantás alatt hazaérkeztek. Lefeküdtek aludni, boldogan éltek, míg meg nem haltak. Itt a vége, fuss el véle. Aki nem hiszi el, járjon utána.

 

 

 

Vince, amatőr író

Ezt a mesét írta: Vince amatőr író

Kerekes Vince vagyok, 7 éves, második osztályos. Több képregényt és mesét írtam már idáig, elsősorban sárkányos-, dínós és indiános történeteket.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások