Barion Pixel

A legszebb rózsa


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2022.
    júl
  • 05

Flóra tündérhercegnő gyönyörű tavaszi napra ébredt. Sütött a nap, csiripeltek a madarak, ráadásul aznap este volt a tavaszi tündérbál is. Flóra mégis bánatos volt. Neki kellett kiválasztania a birodalom legszebb rózsáját, amivel a báltermet, és az ő ...

Flóra tündérhercegnő gyönyörű tavaszi napra ébredt. Sütött a nap, csiripeltek a madarak, ráadásul aznap este volt a tavaszi tündérbál is. Flóra mégis bánatos volt. Neki kellett kiválasztania a birodalom legszebb rózsáját, amivel a báltermet, és az ő ruháját is feldíszítették. A palota kertészei erre a különleges alkalomra nevelték a virágaikat. Mindegyikben volt valami különleges. Volt köztük lila színű, szív alakú szirmokkal. Aztán csodálatos napcsókolta narancssárga, ami a napfelkeltére emlékeztette a hercegnőt. A rózsaszín virágnak pedig csodás vattacukor illata volt, és élénkpiros színű, tündérszárny mintájú szirmokkal.

Flóra nem tudott dönteni. A rózsák mind szépségesek voltak. Napok óta nézegette őket, de nem tudta mi tévő legyen.

Egyszer csak Kamilla, Flóra hercegnő húga reppent be a szobába. Szivárványszínű szárnya csak úgy csillogott a reggeli fényben.

– Jaj, annyira várom már a ma estét – csilingelte Kamilla. – Hajnalig fogok táncolni.

– Az remek – motyogta Flóra.

– Neked meg mi a bajod? – ült le Flóra ágyára az apró tündérlány. – Még a szárnyaid is bánatosak.

– A rózsák – sóhajtotta a nővére. – Mind olyan szép, nem tudok dönteni – intett az asztalon pompázó virágok felé Flóra.

– Hát ne dönts – szállt az asztalhoz Kamilla. – Mondd, hogy mindet akarod – nevetett fel a tündérlány.

Flóra már épp leszidta volna a kishúgát, hogy nem lehet ennyire önző egy tündérhercegnő, amikor rádöbbent, hogy Kamillának igaza van. Mindegyik virág megérdemli, hogy ott legyen a tündérbálon, és Flóra ruháján.

A tündérhercegnő odaröppent Kamillához és körbepörgött vele a szobába.

– Ez csodálatos ötlet Kamilla – nevetett most már Flóra is.

Este a tündérhercegnő lila, narancs, rózsaszín és piros rózsákkal díszített ruhában pompázott, ahogyan a bálterem is. Sőt! Flóra hercegnő elrendelte, hogy mostantól a bálra nevelt szépséges virágok a bál után egy kertbe kerülnek, ahol egész évben viríthatnak és a birodalom lakói bármikor gyönyörködhetnek bennük.

 

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

PRÉMIUM Kőszegi-Arbeiter Anita Prémium tag

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások