Adventi Mesenaptár - 10. A fodrász (Dec. 10.)


http://mocorgohaz.hu/

Pampa, az alpakka a lámák között élt az állatkertben. Ő volt az egyetlen alpakka, és erre büszke is volt. Láma bárki lehet, na de alpakka! És tudjátok, mi különbözteti meg az alpakkát a lámától? Hát a fantasztikus frizurája. Bizony, Pampa nagyon szerette...

Kép forrása: canva.hu

Pampa, az alpakka a lámák között élt az állatkertben. Ő volt az egyetlen alpakka, és erre büszke is volt. Láma bárki lehet, na de alpakka! És tudjátok, mi különbözteti meg az alpakkát a lámától? Hát a fantasztikus frizurája. Bizony, Pampa nagyon szerette a bozontos hajkoronáját. Szép volt és meleg, így a feje sose fázott. Ezt sokszor el is mondta a lámáknak, akik nem szerették, hogy így kérkedik, ezért nem is foglalkoztak vele.  

Decemberre azonban annyira megnőtt a sörénye, hogy folyton a szemébe lógott. Hiába fújta el, vagy rázta meg a fejét, a szőrcsíkok csak visszahullottak az arcába. Már nem is volt olyan jó alpakkának lenni. Szegény egész nap az istállóban búslakodott, hiszen ilyen csúnya frizurával nem mutatkozhat egy magára valamit is adó alpakka.

A lámák megsajnálták, és mivel úgyis őt húzták karácsonyra, megkérték Kamillát, találjon ki valamit. A gondozólány először arra gondolt, kerít egy ollót, és levágja azt a pár kósza tincset. De úgy érezte, hogyha már itt a karácsony, Pampa megérdemel egy szép új frizurát, ezért meghívott egy igazi fodrászt az állatkertbe.

Pampa nagyon boldog volt, amikor meglátta az ollót és a hajszárítót a fodrász kezében. Régóta vágyott már rá, hogy így kényeztessék. Büszkén nézegette magát a tükörben, amikor elkészült. Mérhetetlenül hálás volt a barátainak az új frizuráért, és megfogadta, hogy soha többet nem dicsekszik, még akkor sem, ha most már lenne is rá oka. Hiszen neki lett a legszebb haja az egész állatkertben.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!