Tulipánok Anyák napjára


https://webshop.meskete.hu

Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. Ilyenkor a gyerekek virággal kedveskednek az anyukájuknak, nagymamájuknak, és így akart tenni Flóra is. Már ősszel elültette a tulipánhagymákat, mert tudta, májusra szirmot is fog bontani mind. Lesz piros, sárga...

Kép forrása: Mesterséges Intelligencia által generált kép

Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. Ilyenkor a gyerekek virággal kedveskednek az anyukájuknak, nagymamájuknak, és így akart tenni Flóra is. Már ősszel elültette a tulipánhagymákat, mert tudta, májusra szirmot is fog bontani mind. Lesz piros, sárga, fehér és cirmos színű is, és persze a legfontosabb, lila tulipán, ami az anyukája kedvence. Ahogy elmúlt a fagy áprilisban, minden nap kiment a kiskertbe, meglocsolta a tulipánokat, és figyelte, hogyan növekednek. Hogyan lesz előbb belőlük csak egy apró szár és levélke, hogyan bukkannak fel a bimbók, és növekednek napról napra.

Április utolsó hétvégéjén már a színük is látszott a tarkabarka virágoknak, Flóra pedig nagyon boldog volt, hogy jövő hétvégén leszedheti őket, és az anyukájának adhatja.

Ám valami szörnyűséges történt másnap. Tavasz ide vagy oda, hatalmas jégeső érkezett, egész nap kopogtak a borsó és dió méretű jegek a tetőre. Ahogy elállt az eső, a kislány már szaladt is ki a kiskertjébe, hogy ellenőrizze a tulipánjait. De jaj, az összes virág megsérült! Egyik-másik a földre dőlt, mások eltörtek, de akadt olyan is, amelynek a szirmait tépázta meg a szél és az eső. Flóra rendkívül szomorú lett. Hogy lesz így Anyák napi tulipáncsokor?

Kedvetlenül battyogott vissza a házba, nem tudta mitévő legyen. Szerencsére az apukájának támadt egy ötlete. Mi lenne, ha papírból készítenének tulipánokat, így nem kell az anyukájának a kedvenc virága nélkül maradnia Anyák napján.

A kislány egyből jobb kedvre derült, és az apukája segítségével neki is látott kitanulni a papírtulipán készítés csínját-bínját. Elővette hát a színes papírjait, kiválasztotta a legszebb színeket: narancssárgát, sárgát, pirosat, rózsaszínt, és persze lilát. A négyzet alakú lapot aztán félbe hajtotta, majd egyik sarkát ide, másikat oda, még néhány hajtás, egy fújás, és már ott is ült a kezében a csodaszép papírtulipán. Hurkapálcából szárat, zöld papírból leveleket készített, és egészen úgy nézett ki, mint egy valódi virág.

Mire eljött a vasárnap, Flóra három csokor papírtulipánt késztett, egyet-egyet az anyukájának és a nagymamáinak. Az anyukája nagyon örült a tulipánoknak, és cseppet sem bánta, hogy papírból készültek, hiszen így örökre megmaradhatnak emlékbe.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!