Barion Pixel

Adventi Mesenaptár - 16. A fókák új labdája (Dec. 16.)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Tudjátok, a fókák nagyon játékos állatok. Naphosszat csak bolondoznak, mókáznak és játszanak. Emellett rendkívül okosak is. Mindenféle trükköt képesek megtanulni: karikán átugrani, tapsolni, egyensúlyozni az orrukon. De az igazán nagy kedvencük a labdázá...

Kép forrása: canva.hu

Tudjátok, a fókák nagyon játékos állatok. Naphosszat csak bolondoznak, mókáznak és játszanak. Emellett rendkívül okosak is. Mindenféle trükköt képesek megtanulni: karikán átugrani, tapsolni, egyensúlyozni az orrukon. De az igazán nagy kedvencük a labdázás. A Varázslatos Állatok kertjében is lakott két fóka, akik imádták a labdákat. Málna és Alma folyton dobálta, pörgette, forgatta a nagy sárga strandlabdájukat.

Egy nap Alma akkorát ütött a farkával a labdába, hogy az átrepült a medencéjük oldalán, és egyenesen a szomszéd kifutóban landolt, ahol történetesen Gesztenye lakott, a süni. Mivel a fókák sosem láttak még sünit, hiszen a medence fala magas volt, mondták, hogy csak dobja vissza. Gesztenye meg is próbálta, de sajnos a labda hozzáért az egyik tüskéjéhez, és kilyukadt. Nem lehetett már vele játszani. A kis süni nagyon bánta a dolgot. Alig várta a karácsonyt, hogy kárpótolhassa a fókákat.

Amikor eljött a cetlihúzás ideje, Regő nemcsak úgy találomra húzott, hanem Gesztenyének megkereste a fókák nevét a kalapban. A süninek sem kellett gondolkodnia, hogy mit hozasson ajándékba. Megkérte Regőt, hogy a legtüskeállóbb labdát hozza, amit csak talál, mert ő maga akarta átdobni nekik.

Beletelt pár napba, de december közepén a gondozó meg is jelent egy szép pöttyös gumilabdával. Gesztenye nekirugaszkodott, és jó nagyot ütött a tüskés hátával a labdába, ami nem pukkant ki, hanem átrepült egyenesen a fókák medencéjébe.

– Boldog karácsonyt! – kiáltotta át.

– Köszönjük! – kiáltották vissza a fókák. – Akarsz játszani?

– Persze – kiabálta Gesztenye, és már röpült is vissza hozzá a labda.

Ezentúl nemcsak egymással játszottak a fókák, hanem Gesztenyével is.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

PRÉMIUM Kőszegi-Arbeiter Anita Prémium tag

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások