Barion Pixel

Adventi Mesenaptár - 15. A csiga új háza (Dec. 15.)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Biga, a csiga az ajándékboltban lakott. Nem, mintha így tervezte volna. Egy szép őszi napon nyitva volt az ajtó, és becsúszott körülnézni. Nem volt nagy mászkálás, nem félt, hogy esetleg rálépnek. Bent egy csomó érdekes, vicces és színes dolgot talál...

Kép forrása: canva.hu

Biga, a csiga az ajándékboltban lakott. Nem, mintha így tervezte volna. Egy szép őszi napon nyitva volt az ajtó, és becsúszott körülnézni. Nem volt nagy mászkálás, nem félt, hogy esetleg rálépnek. Bent egy csomó érdekes, vicces és színes dolgot talált: plüssállatokat, könyveket, hűtőmágneseket. Amikor aztán jól kinézegette magát, gondolta, kimegy, de annyi ember jött-ment folyamatosan, hogy nem mert elindulni. Aztán meg rossz idő lett, az ajtó pedig folyton csukva volt, nem tudott kimenni.

Végül nem bánta, mert Regő megtalálta, és felajánlotta, hogy lakhat itt is. Készített neki az ablakba egy szép terráriumot, amiben mindig volt friss saláta és uborka. Biga már nem is akart kimenni. Viszont a sok szép és színes dolog mellett igencsak szürkének érezte magát, vagyis hát a házát. Jó kis ház volt, kényelmes és otthonos, csak hát olyan szürkés és egyszínű.

Hallotta, hogy az állatkertben karácsonykor ajándékozás van, gondolta, ő kérhetne egy új házat. Alig várta a napot, hogy Regő neki is hozzon egy cetlit a friss salátájával együtt.

– Én kinek adok ajándékot? – kérdezte, amikor a gondozó meghozta a friss elemózsiát.

– Oh – vakarta meg a fejét Regő –, hát már kiosztottam a cetlitek. Nem tudtam, hogy te is szeretnél húzni.

A kis csiga elszontyolodott.

– Pedig azt hittem, kaphatok új házikót – mondta szomorúan. – Ez olyan csúnya ide.

– Tudod, mit – mondta Regő vidáman –, támadt egy ötletem.

Azzal elszaladt, majd Kamillával és egy tálca akrilfestékkel jött vissza.

– Mit szólnál, ha kifesteném a házadat? – szólt a gondozólány. – Lehet akármilyen színű.

– Az csodás lenne – vidult fel a kis csiga. – Lehet az összes színnel?

– Persze – mosolygott kedvesen Kamilla, és nekiállt, hogy a szivárvány minden színét ráfesse a kis csiga házikójára.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

PRÉMIUM Kőszegi-Arbeiter Anita Prémium tag

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné

2023-12-29 11:19

Aranyos kis mese!