Barion Pixel

Adventi Mesenaptár - 21. Álmos (Dec. 21.)


http://mocorgohaz.hu/

Álmos, a lajhár nem igazán foglalkozott sem a karácsonnyal, sem az ajándékozással. Télen egyedül az érdekelte, hogy a hideg miatt, ami a repedt üvegen át ilyenkor bekúszott az otthonába, folyton fázott a füle. És fázós füllel aludni nem túl kellemes. M...

Kép forrása: canva.hu

Álmos, a lajhár nem igazán foglalkozott sem a karácsonnyal, sem az ajándékozással. Télen egyedül az érdekelte, hogy a hideg miatt, ami a repedt üvegen át ilyenkor bekúszott az otthonába, folyton fázott a füle. És fázós füllel aludni nem túl kellemes. Már napok óta álmatlanságban szenvedett, és az egy lajhárnál hatalmas probléma.

– Meghoztam a karácsonyi ajándékodat – lépett be Regő Álmoshoz.

– Az nem érdekel – felelte morcosan. – Nem tudok aludni! Kérlek, Regő, csinálj valamit! – sopánkodott a gondozónak, miközben letette elé a friss gyümölcsöket.

– Pedig ennek örülni fogsz – mosolygott a gondozó, és előhúzott a kabátjából egy kötött sapkát, majd feltette Álmos fejére. – Mafalda kötötte, és Fürkész küldi. Boldog karácsonyt!

Álmos füle most már egy cseppet sem fázott, és abban a pillanatban mély álomba szenderült. Napokig csak aludt, az ennivalót is álmában falatozta be. Közben arról álmodott, hogy Mafaldának valami nagyon jó ajándékot találjon ki, hiszen őt húzta, és neki köszönhetően nem fázott már a füle. De mindig, amikor nekiállt volna az ajándéknak, inkább visszadőlt szunyókálni. Lassan végéhez közeledett a karácsonyi ajándékozás, és Álmosnak még semmi sem jutott eszébe az alváson kívül. Talán elhorkolhatna Mafaldának egy szép karácsonyi dalt, de egyet sem ismert. És az amúgy sem lenne valami hasznos ajándék.

Kamilla látta, hogy Álmos két szundikálás között mennyire töri a fejét, ezért úgy döntött, kisegíti az álomszuszék lajhárt, és készít valamit helyette. Álmos boldog volt, hogy nem lesz ettől álmatlan éjszakája, és annak is örült, hogy Mafalda igazán nagyszerű ajándékot kap majd.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

PRÉMIUM Kőszegi-Arbeiter Anita Prémium tag

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások