Adventi Mesenaptár - 1. Állatkerti karácsony (Dec. 1.)

https://gabicsabi.hu
Tudjátok, nem csak mi, emberek tartjuk a karácsonyt. A Varázslatos állatok kertje állatparkban a pókoktól az emlősökön át a hüllőkig, mind megajándékozzák egymást. De nem karácsonyeste kapja meg mindenki az ajándékát egyszerre, hiszen a gondozók karácsony...

Kép forrása: canva.hu

Tudjátok, nem csak mi, emberek tartjuk a karácsonyt. A Varázslatos állatok kertje állatparkban a pókoktól az emlősökön át a hüllőkig, mind megajándékozzák egymást. De nem karácsonyeste kapja meg mindenki az ajándékát egyszerre, hiszen a gondozók karácsonykor otthon ünnepelnek. Az állatkerti ajándékozás rendhagyó esemény. Minden nap kap valaki ajándékot. A gondozók december elsején körbesétálnak egy nagy kalappal, amiben minden állat neve szerepel. Mivel az állatok mancsa vagy túl kicsi, vagy túl nagy, vagy túl karmos, vagy nincs is, ezért a gondozók mindenkinek adnak egy cetlit, amin a megajándékozandó neve szerepel. Ezt mindenki nagyon komolyan veszi. Gondolkodik és készül, hogy mit is adjon majd a cetlijén szereplőnek. És nehogy azt gondoljátok, hogy ételt vagy faágat adnak egymásnak. Nem, nem. Mindenki valami különlegessel készül. Persze a gondozók is segítenek. Tavaly Mafalda, a madárpók Leopoldot, a zsiráfot húzta, és egy gyönyörű kötött sállal készült. De hogyan is sétálhatna be egy pók a rövidáruboltba fonálért és kötőtűért? Hát sehogy. A gondozók, akik maguk is olyan különlegesek, mint a rájuk bízott állatok, beszerzik a szükséges alapanyagokat és eszközöket, és mindent megtesznek, hogy az állatoknak is tökéletes karácsonyuk legyen. Persze van, aki nem viszi túlzásba az ajándékozást, és a saját otthonában keres valamit, díszt vagy az egyik játékát. De vannak olyanok is, akik nagyon komolyan veszik ezt, napokig törik a fejüket a tökéletes meglepetésen. Néha vicces, néha nagyon megható történetek születnek ilyenkor.

Vajon milyen nap van ma? December elseje! Regő, a rangidős gondnok már elő is készítette a kalapot a nevekkel, és körbejárja a kifutókat és a ketreceket. Senki sem maradhat ki. Minden cetlit úgy helyez el, hogy csak az ott lakó láthassa a rajta lévő nevet.

Senki sem marad ki a mókából. Kivéve Morcost, a macskát. Ő nem ad senkinek semmit, és neki sem készülnek semmivel. Bár ő nem is igazán tekinthető állatkerti lakónak, hiszen nem itt lakik, csak szeret belopózni és megdézsmálni a pingvinek halkészletét. Talán ez az év más lesz, és ő is bekerül a kalapba?

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...