Barion Pixel

Adventi Mesenaptár - 3. Tekla, a kis teknős (Dec. 3.)


http://mocorgohaz.hu/

Tekla, a teknős már nagyon várta a karácsonyi ajándékozást. Tegnap Regő már kiosztotta a cetliket, ő Rudit és Kátyát húzta. Sokat ugyan nem tudott a majmokról, hiszen nem egy helyen laktak, de azt igen, hogy nagyon okosak. Hamar eldöntötte, hogy könyvet kap...

Kép forrása: canva.hu

Tekla, a teknős már nagyon várta a karácsonyi ajándékozást. Tegnap Regő már kiosztotta a cetliket, ő Rudit és Kátyát húzta. Sokat ugyan nem tudott a majmokról, hiszen nem egy helyen laktak, de azt igen, hogy nagyon okosak. Hamar eldöntötte, hogy könyvet kapnak, hiszen mi más lehet adni két különösen okos állatnak? Saját maga akarta kiválasztani a tökéletes ajándékot, ezért megkérte a gondozót, hogy csempéssze ki egy kicsit a lakhelyéről egy könyvesboltba, hogy megtalálja a legjobbat a majmok számára. Regő megígérte, hogy megtesz mindent, amit tud, és reggel visszajön.

A teknős épp a reggelijét fogyasztotta, amit Kamilla nemrég hozott neki. Izgalmában alig tudott enni, pedig a saláta és a gyümölcsök is nagyon finomak voltak. Ekkor betoppant Regő.

– Jó reggelt! – köszöntötte vidáman.

– Neked is – nyelte le a szájában lévő falatot Tekla. – Ki tudsz vinni? – kérdezte izgatottan.

– Hát – kezdte Regő –, az állatkertből nem. De az ajándékboltba igen, ott is vannak könyvek.

– Az is jó lesz – bólogatott a teknőslány.

– Gyere, akkor menjünk! – nyúlt be a gondozó Tekláért, és már bújtatta is be a kabátja alá.

A kis teknős nagyon izgatott volt. Még sosem hagyta el az otthonát. Regő sietős léptekkel indult az ajtó felé, ki a szabadba. Bár Tekla Regő kabátjában volt, hirtelen nagyon elkezdett fázni. Vissza is húzta a lábait a páncéljába, a fejét is behúzta, de azért kikukucskált, mert annyira kíváncsi volt, mi minden van odakint.

Egyszer csak megint jó meleg lett.

– Itt is vagyunk – vette ki a kabátja alól Regő a teknőst. – Válaszd ki, melyiket szeretnéd, és átvisszük nekik, jó?

– Én adhatom át? – lelkendezett Tekla – Hát ez nagyszerű!

A kis teknős előbújt a páncéljából, és jól szemügyre vette a könyveket. Nem volt túl nagy választék. Egy állatokról szóló könyvet látott, mellette növények és madarak voltak a borítón, a harmadikon pedig a Mikulás. Tekla az utóbit választotta, végül is növényeket meg állatokat Rudi és Kátya mindennap lát. Regő a teknőst a könyvvel együtt visszarejtette a ruhája alá, és már indultak is a majmokhoz.

Rudi és Kátya nagyon megörültek Regőnek, hát még, amikor meglátták, hogy nem egyedül jött. Tekla óvatosan előmászott a páncéljából, miközben Regő odaadta nekik a könyvet.

– Boldog karácsonyt! – suttogta.

– Köszönjük, Tekla! – mondták egyszerre. – Ez egy igazán remek ajándék.

A kis teknős nagyon boldog volt, hogy sikerült jó ajándékot választani, egészen el is pirult örömében.

 

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

PRÉMIUM Kőszegi-Arbeiter Anita Prémium tag

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások