Adventi Mesenaptár - 22. Mafalda ajándéka (Dec. 22.)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Mafaldának a december mindig nagyon zsúfolt volt. Ő készítette ugyanis a legtöbb állat ajándékát, mivel imádott kötni. Neki köszönhetően a Varázslatos Állatok Kertje Állatpark állatai mindenféle kötött holmiban bóklásztak a kifutóikban: csodás sálakban, sapkába...

Kép forrása: canva.hu

Mafaldának a december mindig nagyon zsúfolt volt. Ő készítette ugyanis a legtöbb állat ajándékát, mivel imádott kötni. Neki köszönhetően a Varázslatos Állatok Kertje Állatpark állatai mindenféle kötött holmiban bóklásztak a kifutóikban: csodás sálakban, sapkában, zoknikban. A pókhölgy nagyon szeretett kötni, de ajándékozni még annál is jobban, így sose bánta, hogy ő nem egy ajándékot készít, hanem több tucatot. Kicsit bánatos volt, hogy nem láthatja a műveit az állatkert lakóin.

Az viszont nem zavarta, ha véletlenül nem kap semmit. Igaz, volt még két nap karácsonyig, de a legtöbb állat már megkapta az ajándékát. Eddig a kötés miatt túl elfoglalt volt, hogy eszébe jusson, de most, hogy már mindennel elkészült, azért nem bánta volna, ha őt is meglepik valamivel, még ha az csak egy jelentéktelen vagy haszontalan apróság.

Ekkor felbukkant Kamilla egy nagy könyvnek tűnő dologgal a kezében.

– Meghoztam a te ajándékodat is – mondta vidáman, és letette a könyvet Mafalda elé.

– Köszönöm! – mondta a madárpók. – Remélem, kötésminták vannak benne!

– Nem, annál sokkal jobbak – lapozta fel Kamilla a könyvet. És tényleg nem kötésről szólt. Egy szép fotóalbum volt, benne az összes állat képével, amin Mafalda valamelyik remekművét viselik. Még Szerpentin is felvette a körsálat a kép kedvéért. Meghatottan lapozta végig az albumot. Mostantól mindig láthatta az állatkerti barátait, amikor csak akarta, na és persze a kötött holmikat.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!