Barion Pixel

A VARÁZSMAG ÉS A KISGALAMB: I. rész: Kalandra fel!


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    már
  • 22

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon kicsi galamb, aki sokkal kisebb volt a többi galambnál. A többi galambbal ellentétben ennek a kisgalambnak nem voltak testvérei, egyedül nevelkedett a fészekben. A kisgalamb és a szülei egy kis váro...

Kép forrása: audubon.org

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon kicsi galamb, aki sokkal kisebb volt a többi galambnál. A többi galambbal ellentétben ennek a kisgalambnak nem voltak testvérei, egyedül nevelkedett a fészekben. A kisgalamb és a szülei egy kis városkában éltek. Ez a kisgalamb tényleg nagyon kicsi volt, és mindig is szeretett volna ugyanakkora lenni mint egy normális galamb. A kisgalamb mivel elég félénk is volt, ezért szeretett a szülei és az otthona körül lenni, így nem járt még sohase olyan messze, mindig közel volt otthonához.

De egyik nap minden megváltozott! Egyik pillanatról a másikra egy kíváncsi kisgalamb lett az egykor még nagyon félénk kismadárból. Hogy hogyan? Mindjárt elmesélem. Mindez egy fényes, nyári, meleg napon történt. Ezen a napon a kisgalamb azt gondolta, hogy egy kicsit körbe néz hátha valami érdekes is fog történni vele az útján. Tényleg nem ment messzire szüleitől és az otthonától. De nem gondolta komolyan, hogy valami különös is lesz csak azt gondolta, hogy körbe sétál a környéken és utána visszamegy a szüleihez az otthonába. Elindult, már majdnem végig sétált a környéken, és már éppen haza akart indulni, amikor egy újságot fújt a szél pont a lába elé. Nagyon meglepődött mert még nem sokszor látott ilyen dolgot, hogy a lába elé esik. Csak még régről emlékezett arra, hogy régen egy öreg bácsit látott egy padon  ülni és neki volt a kezébe valami ilyesmi. Ebben az újságban elég sok fénykép volt. Volt benne gólyákról, hogy a magasba éppen repülnek hosszú útjukra. Fecskékről, struccokról, kacsákról is volt fotó benne, de még soksok madárfajról külön-külön. Nem tudta de ez az újság a madarak tulajdonságairól szólt és még más dolgokról is. Például a védett madárfajokról és elég sok más különleges, egyedi madarakról is szólt. Egy kis gondolkodás után megnézte kicsit jobban az újság képeit. Kitudja mi miatt pontosan de egy kis idő múlva már nagyon érdekesnek találta, hogy ilyen madarak is léteznek. Még sose hallott ilyen különleges madarakról. Kíváncsi lett hirtelen mindenre, például arra, Hogy mit csinálnak azok a furcsa madarak a vízben. Ilyen kérdések fogalmazódtak meg benne. Most már nemakart csak a szülei mellet maradni, hanem világot akart látni. megnézni ezeknek a madaraknak az élőhelyeit, és megkérdezni tőlük milyen nekik a vízben. [...]
Egy ideig csodálta a madárfajokat a képeken, és utána hazaindult, de persze húzta maga után az újságot is. Mivel nagyon kicsi volt ez nehezen ment neki, de szerencsére nem volt mesze és hamar hazaért. Szülei már keresték, sose szokott ilyen sokáig távol lenni az ő egyetlen kisgalambjuk.

Hol voltál ilyen sokáig? Kérdezték a szülei a kisgalambot. Nézzétek! Mutatott szárnyával az újságra. Ezt hol találtad? Bocsánat, hogy ilyen sokáig nem értem haza de csak elindultam egyet sétálni a környéken, és akkor amikor már haza akartam indulni akkor leesett ez az érdekes dolog a lábam elé. Megnéztem a képeket benne, és  hát ott maradtam egy ideig. És azért hoztad magaddal mert ennyire érdekesnek találod? Igen. Válaszolta a kisgalamb anyja kérdésére. És mit fogsz vele csinálni? Még szeretném nézegetni mert még nem mindent néztem meg rajta, és egyszer megszeretném ezeket a madarakat látogatni is. Ugye ellátogatunk egyszer ezekhez a madarakhoz is? De ezekhez biztosan ellátogatunk, ugye? Tette fel a kérdéseket a szüleinek a kisgalamb. Hát Nem is tudom. Lehet ezek túl mesze vannak. Te nem szeretsz olyan mesze menni tőlünk és az otthonunktól, akkor most hogyhogy elakarsz menni ilyen messzire? Hát nem is tudom. Valahogy kedvem lett volna meglátogatni a madarakat akik ezen a képeken vannak. Akkor nem lehet meglátogatnunk őket? Kérdezte kicsit szomorúan a kisgalamb. Valószínűleg sajnos nem. Sajnálom, hogy nem látogathatod meg őket.

Elköszöntek egymástól, jó éjt kívántak egymásnak, és a kisgalamb szomorúan elment aludni, hiszen beesteledett amióta késő délután elment sétálni egy kicsit a környékre hátha fog történni valami érdekes vele, de ezt nem gondolta akkor még komolyan, hogy bármi érdekes fog történni. Dehát történt.

Hát így történt, hogy egy félénk kismadárból egy bátrabb, kalandra vágyó kismadár lett.

És, hogy hogyan indult útra? Azt is még ebben a részben megválaszolom nektek!

De igen ám csak a szülei hitték azt, hogy lefekszik! Kitervelte, hogy amikor nem figyelnek elszökik otthonról, és meglátogatja azokat a sokfajta érdekes madárfajokat.

Ez nem volt szép dolog tőle. De hát elindult, el tudott szökni otthonról, és megkezdődött a kalandos utazása.

Dávid Meseszőnyeg, amatőr meseíró

A nevemben a meseszőnyeg utalás azért van, mivel bármikor képes vagyok elrepíteni a gyerekeket a mesevilágba. Egyenrőle kezdő mese író vagyok, de nem is tervezek nagy hírnevet meg semmit. Valószínüleg én leszek a legjelentéktelenebb meseíró itt. De én nem az vagyok aki feladja, valahol el kell indulni, hát elindulok azt majd kiderül mi lessz.Abban az esetben, ha kapcsolatba akar lépni velem, akkor a "davidn...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások