A VARÁZSMAG ÉS A KISGALAMB: IV. rész: A hirtelen barátság


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    már
  • 22

Kinappalodott, a kisgalamb felkelt, kimászott a bokor ágai közül, de egyből érezte, hogy nagyon éhes, hiszen már azóta nem evett amióta eljött az otthonától, így elkezdett ételért kutatni a folyó melletti erdő szélén. Egy ideig keresett de nem kellet sokái...

Kép forrása: audubon.org

Kinappalodott, a kisgalamb felkelt, kimászott a bokor ágai közül, de egyből érezte, hogy nagyon éhes, hiszen már azóta nem evett amióta eljött az otthonától, így elkezdett ételért kutatni a folyó melletti erdő szélén. Egy ideig keresett de nem kellet sokáig keresnie, hiszen pont ahol lefeküdt, már onnan a bokortól lehetett látni egy közeli málnabokrot. Mivel már egy ideje nem evett örömmel rohant oda az újsággal, hogy egyen egy kis málnát. Amint odaért látja ám, hogy nem csak ő szeretné csillapítani éhségét a málnák segítségével. Észrevett a málnabokor mellet egy másik madarat. Odaköszön neki.

Szia, te ki vagy? Szia, én egy Feketerigó vagyok. Te mit csinálsz itt? Hát ezzel az újsággal indultam útra, hogy a benne található madárfajokkal találkozzak. Hüm… Ez érdekesnek tűnik. Nem tarthatnék én is veled, mert kíváncsi lettem. Hát, nagyon örülnék egy barátnak, hogy ne csak egyedül járjam a világot. Akkor veled mehetek? Hát persze folytathatjuk a kalandokat együtt is. Oké, de előtte reggelizzünk egy kis málnát.

A két kismadár ettek egy két málnát, csak annyit, hogy épphogy jól lakjanak. Aztán a Feketerigó még bemutatta magát a kisgalambnak. Megmutatta a legtitkosabb élelmiszerraktárait és lenyűgözte a kisgalambot, hogy ennyi helyre rejtett el már ételt, és emlékszik még rá, hogy hova rejtette. Az egész napot együtt töltötték, elmesélték egymásnak milyen érdekességek történtek eddig egymással. A kisgalamb az utazásáról mesélt, a feketerigó meg magáról, több érdekes dologról. Egyszer csak azt vették észre, hogy már megy le a nap és ők még beszélgetnek. Aszta már így eltelt az idő? Kérdezték egyszerre egymástól. Nem volt mit tenni lassan el kellet menni aludni. A kisgalamb megkérdezte barátját, hogy szerinte az újságot vigyék-e  fel magukkal a fészekbe vagy rejtsék el valahova. Azt válaszolta erre a feketerigó, hogy nyugodtan fel lehet vinni a fészekbe. Nyugodtan hozd fel a fészekbe, nem kell elrejteni. Hát a kisgalamb nagy nehezen felrepült a feketerigó segítségével a fészekig a szájában az újsággal. Betette a fészekbe és lefeküdtek. Mindketten azon gondolkodtak, hogy milyen jó volt ez a nap, hogy megismerték egymást.

Hát így ismerkedett meg, a legjobb és egyben legelső barátjával a kisgalamb.

Dávid Meseszőnyeg, amatőr meseíró

A nevemben a meseszőnyeg utalás azért van, mivel bármikor képes vagyok elrepíteni a gyerekeket a mesevilágba. Egyenrőle kezdő mese író vagyok, de nem is tervezek nagy hírnevet meg semmit. Valószínüleg én leszek a legjelentéktelenebb meseíró itt. De én nem az vagyok aki feladja, valahol el kell indulni, hát elindulok azt majd kiderül mi lessz.Abban az esetben, ha kapcsolatba akar lépni velem, akkor a "davidn...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!