Barion Pixel

Anya gyerekkori emlékei


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Anya gyerekkori emlékei
Virág és édesanyja az udvarokon lévő hatalmas tölgyfa alatt üldögéltek. Szikrázóan sütött a nap, a madarak boldogan énekelték a tavaszi dalokat a fán. A kislány egyszer csak megkérdezte az anyukáját:
- Te is olyan boldog volt...

Kép forrása: Created with Imagine

Anya gyerekkori emlékei

Virág és édesanyja az udvarokon lévő hatalmas tölgyfa alatt üldögéltek. Szikrázóan sütött a nap, a madarak boldogan énekelték a tavaszi dalokat a fán. A kislány egyszer csak megkérdezte az anyukáját:

- Te is olyan boldog voltál, mint én gyerekkorodban?

Anya a távolba tekintett és mosolyogva válaszolt:

- Tudod szívem, a mi időnkben minden annyira más volt, mint most. De nagyon boldogok voltunk.

- Hol laktál, amikor kicsi voltál?- tette fel Virág a következő kérdést.

- Egy kis faluban éltem a családommal.- kezdte anya. – A falu szélén, az utolsó kis poros utcában volt egy házunk. Még aszfalt sem volt az úton. Nem volt annyi autó, mint mostanában, épp csak egy-kettő ment el mellettünk egy nap.

- Volt háziállatod?- érdeklődött tovább a kislány.

- Igen, több is. Volt kettő cicánk, egy vörös és egy koromfekete. A vörösnek már nem emlékszem a nevére, de a feketét Korminak hívták. Volt két kutyánk is. Egy fekete komondor, Bundi és egy németjuhász keverék, Boxi. Szerettem velük az udvaron játszani.- emlékezett vissza édesanyja.

- És a szüleiddel mit szoktál csinálni?- kérdezte Virág. Ő már sajnos nem ismerhette a nagyszüleit, meghaltak még az ő születése előtt.

- Anyukámmal rengeteget nevettem. Mindig nagyon vidám volt, szeretett viccelődni. Apukám sokszor olvasott nekem meséket és verseket. – mondta.

Virág is nagyon szerette, amikor az édesanyja mesélt neki. A kedvencei azok a történetek voltak, amiket az anyukája talált ki.

- Sok barátod volt?- folytatta a kérdések sorát a kislány.

- Igen!- válaszolta határozottan az anyukája. Az utcánkban sok gyerek lakott. Mindig együtt játszottunk. Fociztunk a poros úton, este pedig addig tollaslabdáztunk a nyári szünetekben, amíg fel nem kapcsolták sötétedéskor az utcai lámpákat. Télen hóembert építettünk a barátaimmal és nagy hógolyó csatákat vívtunk. Nagyon más volt minden. Amikor elmentünk együtt biciklizni, az utcai kutakból ittuk a friss, hideg vizet. Néha pedig még cseresznyét is loptunk egy-egy gyümölcsöskert fáiról.- nevetett anya hangosan, amikor visszaemlékezett arra, hogy bizony néha ők is rosszalkodtak.

- Mi szerettél volna lenni felnőtt korodban?- kérdezte Virág mosolyogva.

- Ó, én imádtam a boltokban lévő pénztárgépeket. Csodáltam a boltos néniket mindig a pult mögött a sok élelmiszer között. Sokat játszottam a húgommal boltos játékot, amikor kicsik voltunk.

- És anyuka is szerettél volna lenni?- kérdezősködött tovább a kislány.

- Nagyon szerettem volna anyuka lenni. Már gyerekkoromban is mindig féltőn óvtam a babáimat. Kis kanállal etettem őket, altató dalokat énekeltem nekik és betakargattam őket puha takaróval. De álmomban sem gondoltam volna, hogy egy nap ilyen édes és okos kislányom lesz, mint te.- ölelte át Virágot és legalább száz puszit adott az arcára.

Virág nagyon boldog volt, hogy az édesanyja mesélt neki arról, hogy milyen volt ő kislány korában. Elképzelte édesanyját, ahogy az utcán játszott a pajtásaival, ahogy a babáiról gondoskodott és nagyot nevetett, amikor eszébe jutott, hogy cseresznyét loptak a gyümölcsösből.

Anya pedig örült neki, hogy kislánya ilyen érdeklődéssel hallgatta azokat az emlékeit, amik mai napig melegséggel töltik el szívét.

 

 

Kajtàn Brigi, Amatőr

PRÉMIUM Kajtàn Brigi Prémium tag

Ezt a mesét írta: Kajtàn Brigi Amatőr

Sziasztok! 35 eves vagyok, Nyiregyhazan születtem és éltem 20 éves koromig. Jelenleg Spanyolorszagban elek ferjemmel es kisfiunkkal. Amióta az eszemet tudom, olvasok. Írni körülbelül 8 éves koromban kezdtem. Azóta is írok, kisebb megszakításokkal. Egy ideje írok az anyasàgròl, szülőségről. Sokszor kacerkodtam a gondolattal, hogy gyerekeknek is írjak. 2022 év végén írtam meg az első mesémet, akkoriban találta...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita Tóth Lászlóné Rita prémium tag

2024-02-08 14:52

Kedves meséd tetszéssel olvastam. Szeretettel: Rita

Kajtàn Brigi Kajtàn Brigi prémium tag

2024-02-13 11:32

Kedves Rita! Köszönöm szépen a szép szavakat! További szép napot kívánok ! Üdv: Kajtán BrigiSütibeállítások