Barion Pixel

Az Egymásra Támaszkodó Királylányok


http://mocorgohaz.hu/
  • 2024.
    jún
  • 10

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer három királylány, akik egy gyönyörű kastélyban éltek a hegyek lábánál. Az egyik királylány, Amália, mélyen megszerette az állatokat, sőt, még azok nyelvét is beszélte. A második, Bianka, mindig pontosan megjósolta ...

Kép forrása: Saját illusztráció

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer három királylány, akik egy gyönyörű kastélyban éltek a hegyek lábánál. Az egyik királylány, Amália, mélyen megszerette az állatokat, sőt, még azok nyelvét is beszélte. A második, Bianka, mindig pontosan megjósolta az időjárást, még a legkiszámíthatatlanabb viharokat is. A harmadik, Cecília, pedig képes volt bármilyen alakot felvenni, amit csak elképzelni lehetett.

Egy szép napon, amikor éppen a kastély kertjében sétáltak, egy ragyogó madár szállt le közéjük, és hírt hozott:

"Kedves királylányok, az országot veszély fenyegeti. Csak ti menthetitek meg, de ehhez együtt kell működnötök, és meg kell találnotok az ország legdrágább kincsét."

A három királylány együtt szövetkezett, és útra kelt, hogy megmentse az országot. Kalandjaik során számtalan akadályba ütköztek, de mindig egymásra támaszkodtak és bátran küzdöttek tovább. Végül, miután átvészelték a próbatételeket és leküzdötték az ellenségeket, eljutottak az ország szívébe, ahol megtalálták a legdrágább kincset, ami nem más volt, mint az egymás iránti szeretet és összetartás.

Hazatérve, a királylányok nemcsak az országot, de saját magukat is megmentették. Kalandjaik legendává váltak, és az emberek mindörökre emlékezni fognak rájuk, mint az igazi hősökre, akik bátran és önzetlenül szolgálták a hazájukat.

Kozma Eraa, Amatőr

Ezt a mesét írta: Kozma Eraa Amatőr

Kedves Olvasó! Engedd meg, hogy bemutatkozzam: Kozma Erika vagyok, egy kezdő és lelkes amatőr író, aki szeretettel fordul a gyerekmesék és történetek világa felé. Már gyermekkorom óta imádtam a meséket, és most, hogy végre az írás világába merülhetek, izgatottan osztom meg saját kalandjaimat és fantáziavilágomat az olvasókkal! Az írás mindig is a szenvedélyem volt, és bár még csak most kezdem az írói pályafut...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások