Azok a gazfickó bacik és vírusok


http://mocorgohaz.hu/

 
Nagy Cynthia
Azok a gazfickó bacik és vírusok / második rész. /
Nem sokkal később megjött a doktor bácsi is. Miután  megvizsgálta a kislányt, azt mondta, hogy: - Ez egy jó kis meghűlés, de oda kell rá figyelni, nehogy tüdőgyulladás legyen. A magas lá...

Kép forrása: saját fotó

 

Nagy Cynthia

Azok a gazfickó bacik és vírusok / második rész. /

Nem sokkal később megjött a doktor bácsi is. Miután  megvizsgálta a kislányt, azt mondta, hogy: - Ez egy jó kis meghűlés, de oda kell rá figyelni, nehogy tüdőgyulladás legyen. A magas láz nem tetszik nekem. Most szurit adok, benne antibiotikummal és lázcsillapítóval.
Ettől hamarosan le kell, hogy menjen a láza és sokkal jobban lesz. De, ha bármi gond van hívjanak nyugodtan,én vagyok  ügyeletben az éjjel. Reggel mielőtt végzek benézek, és hozom az újabb szurit.
A nagyi is szurit kapott, mivel egyre vacakabbul volt ő is.
Szerencsére jó ismerőse volt a családnak a doktor és készségesen segített mindig, amikor szükség volt rá. Barbi kikísérte és még kapott néhány jó tanácsot.
Az anyuka távollétét kihasználva azonnal visszajöttek a csúnya bacik , hogy még tovább gúnyolódjanak és vihogjanak a kislányon. Mirtill azonban ura volt a helyzetnek!
Hát ti? Minek jöttetek vissza? A doktor bácsi úgyis megfog engem gyógyítani, esélyetek sincs bibiii! - mondta a kislány a csúnya gombócoknak.
Nana! Nem úgy van az! - mondta a piros baci, aki a lázért volt felelős -Nem képzeled, hogy te diktálsz itt nekünk hihi... te beteg vagy, és mi nem akarjuk, hogy meggyógyulj egyhamar hihi...addig mi is itt lakhatunk legalább bebeee …. !! - és ezzel egymást át ugrálva táncoltak és vihogtak örömükben, hogy megint győzedelmeskedtek a kislány felett.
Azt akarom, hogy tűnjetek el, de azonnal! - mondta a kislány kissé sírós hangon, mert megint megijedt, hogy ezek ennyire magabiztosak voltak. Attól félt, hogy tényleg nem fog meggyógyulni. - Az anyukám nem hagyja nektek, hogy bántsatok ti gonosz bacik! - mondta már könnyes szemekkel és igencsak nézte az ajtót, hogy mikor jön már vissza az anyukája.
Ezt már hallotta Ő is! Sietett  be a szobába és egy hirtelen ötlettől vezérelve felkapta a fertőtlenítő sprayt és hangosan mondta: - Na mit hallok? Ti kis gonosztevők! Zargatjátok itt a jó népet mi? Na majd adok én nektek, nesztek!

 

 Azzal oda futott az ablakhoz, és ráfújta egy pontra a fertőtlenítőt.
Eltaláltam az egyiket kicsim? - nézett a csodálkozó kislányára, mire az bólintott. - Na akkor ezt kapjátok ki! - kiáltotta az anyuka, és fújta, fújta szét az egész ablak párkányra, közben újra rájuk kiáltott: - Eltűnni innen , de gyorsan! Szóljatok a rokonságnak is, hogy ide soha többet vissza ne merjetek jönni kis mocskok!! 
Mirtill meglepődve nézte, amit anyukája csinált és kuncogva mondta, hogy : - Édesanya, mind eltűnt látod, és jajveszékeltek, mert nem akartak elmenni hallottad?
Persze az anyuka semmit sem látott és hallott az egészből, de jól tudta, hogy ettől meg fog nyugodni a gyermeke,és egy jó édesanya mindenre képes, csak hogy a gyermekét boldognak lássa.
Másnap reggel megkapta az újabb szurit és pár nap múlva már kint futkározhatott a kertben és csak emlékeiben éltek a csúnya csúfolódós bacik és vírusok. Soha többet nem mertek visszajönni, és  Mirtill elhitte, hogy ez csakis az anyukájának köszönhető.

Amikor a külföldön dolgozó apukája felhívta őket telefonon, azonnal elmesélte a történteket. Boldog volt, mert megtudta, hogy hamarosan hazajön és megígérte a kicsi lányának, hogy ezután Ő fog vigyázni mindannyiukra.
Itt a vége ….    

 

 

Cynthia Nagy, Író, költő

Ezt a mesét írta: Cynthia Nagy Író, költő

Nagy Cynthia vagyok, az Alföld közepén születtem. Több magazinban és Irodalmi folyóiratokban jelentek már meg verseim, írásaim. Számos Antológiákban is szerepeltek alkotásaim. A Cserhát Művészkör állandó szerzője és tagja vagyok. Nivó és Lyra dijat kaptam, valamint Költői díjat. 2022-ben Költői Arany oklevelet kaptam. 2023.-ban Cserhát Aranytoll dijas lettem.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!