Barion Pixel

Cseresznyefülbevaló


http://mocorgohaz.hu/

Egyszer  egy kislány Kincső, nagyon unatkozott és elindult a kert végébe az unokatestvéreihez, hogy szeretne velük játszani. A nagyok persze nem akartak a kicsi lánnyal játszani: -Te még csak 3 éves vagy, nem tudsz fára mászni, olyan gyorsan futni mint mi...

Kép forrása: Fórizs Tímea

Egyszer  egy kislány Kincső, nagyon unatkozott és elindult a kert végébe az unokatestvéreihez, hogy szeretne velük játszani. A nagyok persze nem akartak a kicsi lánnyal játszani:
 -Te még csak 3 éves vagy, nem tudsz fára mászni, olyan gyorsan futni mint mi, mit tudnánk játszani veled? -kérdezték. A pici lány nagyon szomorú lett, és keservesen sírva fakadt.
-Most mit csináljak?
A nagyok már át is másztak a kerítésen és eltüntek, mert észrevették közeledni nagypapát. Papi hatalmas kosarakat hozott magával, mert éppen érett a cseresznye. Mami már várta a konyhában a gyümölcsöt,  mert el akarta rakni télire.
-Mi történt kicsi Kincsem? -kérdezte, miközben ölbe vette a pici lánykát.  Az apróság kicsit szipogott, megtörölte az orrát Papa ingébe és már mondta is:
-A nagyok sose játszanak velem, most is itthagytak.
-Semmi baj Kincsem, most szedünk cseresznyét a Maminak, hogy legyen télen befőttünk. Utánna készítünk neked valami szuper játékot. Nekiálltak, és sokat bolondoztak mire megszedték a kosarakat. Papi elment a talicskáért és felpakolták a kosarakat úgy, hogy Kincső is elfért a talicskán. Mami nagyot kacagott, mikor meglátta a szállítás módját.
Mikor végeztek , Papa bement a fészerbe és behívta Kincsőt is.
-Gyere Bogaram, fogd ezt a kötelet és hozd. Én viszem a deszkákat, meg a többi dolgot. Visszamentek a hatalmas cseresznyefához és Papi pillanatok alatt összecsavarozott egy hintát. A kötél segítségével felfüggesztette, és már kész is volt.
-Gyere Kincsem ülj bele a hintába, próbáld ki. A kicsi lány, már lökte is magát.
 -Papi ez csodás! Köszönöm!!
-Nagyon szívesen Csillagom! De van még egy meglepetésem neked!
 -Micsoda? Ekkor a Papa felnyúlt a cseresznyefára és levett a fáról két-két cseresznyét. A fa mintha tudta volna, mit szeretne Papi,  úgy engedte el a gyümölcsöket, hogy két dupla cseresznye lett. Ráakasztotta Kincső füleire, és kész volt a fülbevaló. A kislány nagyon boldog volt.
-Nagypapi téged szeretlek a legjobban!!!! Papa pedig örömében fülig érő szájjal lökte a hintát.

Marcsi mama, meseíró

Ezt a mesét írta: Marcsi mama meseíró

A legtöbb mesém a napi életünk történésein alapul. Részesei az unokáim, a Nagypapa és a kutyánk, cicánk. Szeretem a koboldokat, tündéreket, sárkányokat is. :) Nálunk mindig minden megtörténhet. Szeretem, hogy kicsit gyermek tudtam maradni és örömet szerezhetek a környezetemben élő apróságoknak és felnőtteknek. Boldoggá tenne ha még több ember legyen az kicsi vagy nagy várakozással tele olvasná, hallgatná a lelkemb...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné Harangi Árpádné prémium tag

2023-11-26 06:25

Szia Marcsi! Tetszett nagyon a mese. Felolvashatnám hangosmeseként? Először elküldöm meghallgatni neked.

Marcsi mama

2023-11-26 08:50

Szia Nagyon örülnék neki :) Üdv: Marcsi

Harangi Árpádné Harangi Árpádné prémium tag

2024-02-13 12:59

Szia Marcsi! Egy kicsit megvárattalak, de elkészült. Hallgasd szeretettel!Sütibeállítások