Csoda és Happy kalandjai - II. Fejezet - Csoda új barátja


http://mocorgohaz.hu/

Csiri hátán repült Csoda, éppen a virágokat hintette meg a varázspálcájával, amelyből szivárványszínű varázspor szállt ki. Ez a por a boldogság, az egészség, és a szeretet pora. Minden nap elvégzik ezt a munkát a tündérek, nem csak a virágokon, hanem...

Kép forrása: Saját illusztráció

Csiri hátán repült Csoda, éppen a virágokat hintette meg a varázspálcájával, amelyből szivárványszínű varázspor szállt ki. Ez a por a boldogság, az egészség, és a szeretet pora. Minden nap elvégzik ezt a munkát a tündérek, nem csak a virágokon, hanem a fákon is, az összes növényen. Egyszer csak sírást hallottak. Csiri lejjebb repült és meglátták, hogy egy manókislány sír, mert beszorult a lába két gally közé, nem tudta kihúzni. A manók nem járnak a Tündebirodalomban, és a tündék sem a manók birodalmában. A manókislány áttévedt a tündékhez, amikor éppen virágokat szedett és gyógyfüveket.

Csoda odaszaladt hozzá és megpróbálta kihúzni a lábát, de nem sikerült. Túl vastag és nehéz volt a gally. Csiri segített, egy erős hosszú fűszálat kötöttek a gallyra, majd Csiri nyakába akasztották és elhúzta a gallyat a manókislány lábáról. Csoda látta, hogy csúnya seb keletkezett a manókislány lábán. Elővette a varázspálcáját és meggyógyította.

Nagyon hálás volt a kismanó, megköszönte, hogy segítettek neki és meggyógyította Csoda a lábát. Elmondta, hogy eltévedt és beszorult a lába a gallyak közé. Happy a neve. Csodával jót beszélgettek, és Happy megmutatta, milyen jól tud furulyázni. Ha elkezd játszani a furulyáján, mindenki elkezd mosolyogni, és elfelejtik a szomorúságot. Amikor az embereknek megy segíteni, mert meghallja, hogy bajban van valaki, elkezd játszani és elűzi a szomorúságot az emberek szívéből. Ezért lett a neve Happy, vagyis Boldogság. Nagyon megkedvelték egymást, és megbeszélték, hogy minden nap találkoznak.

Aurora Amelia Joplin, Meseíró

Ezt a mesét írta: Aurora Amelia Joplin Meseíró

Nagy Éva vagyok, írói nevem Aurora Amelia Joplin. Négy gyermekes édesanya vagyok. Sok-sok mesét találtam ki a gyermekeimnek, és így jött az ötlet hogy leírom őket. Amatőr festőként az illusztrációkat én készítettem a meséimhez.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

M.R. Rose Logan

2024-03-26 05:37

Köszönöm szépen,hogy a barátnőm vagy