Dezsi és a kisautók


http://mocorgohaz.hu/

Dezsi és a kisautók
Dezsi, a kisfiú, imádta a kisautókat. A polcán sorakoztak a piros, kék, zöld és sárga járgányok, versenyautók, kamionok, és még egy csillogó tűzoltóautó is. Órákig eljátszott velük a szőnyegen, pályát épített, versenyt rendezett, és izga...

Kép forrása: copilot.microsoft.com

Dezsi és a kisautók

Dezsi, a kisfiú, imádta a kisautókat. A polcán sorakoztak a piros, kék, zöld és sárga járgányok, versenyautók, kamionok, és még egy csillogó tűzoltóautó is. Órákig eljátszott velük a szőnyegen, pályát épített, versenyt rendezett, és izgalmas történeteket talált ki a kisautókkal.

De Dezsi nem mindig vigyázott a játékaira. Gyakran dobálta őket, száguldozott velük a padlón, és volt, hogy dühösen az ágy alá hajította őket, ha nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan ő akarta. A kisautók hamarosan megérezték a durva bánásmódot. A piros versenyautó elvesztette a hátsó kerekét, a kamion pótkocsija lecsúszott, a csillogó tűzoltóautóról pedig lekopott a festék.

Egy nap Dezsi a szőnyegen játszott, amikor észrevette, hogy a kisautók szomorúak. Odament hozzájuk, és megkérdezte:

- Mi a baj, kisautók? Miért szomorkodtok?

A piros versenyautó felsóhajtott:

- Fáj mindenem, Dezsi. Elvesztettem a kerekemet, és alig tudok mozogni.

A kamion pótkocsija panaszkodott:

- Mindig lecsúszom a kamionról, mert nem vigyázol rám.

A tűzoltóautó csak csendben bólogatott, és egy könnycsepp gördült le a fém karosszériáján.

Dezsinek megsajdult a szíve. Megbánta, hogy nem vigyázott a kisautókra. Óvatosan felvette őket, és megígérte, hogy ezentúl jobban fog bánni velük.

Elment a barkácsműhelybe, és apukája segítségével megjavította a kisautókat. Visszarakta a kereket a versenyautóra, rögzítette a pótkocsit a kamionra, és befestette a tűzoltóautó lekopott oldalát. Ezentúl óvatosan bánt velük, a kisautók pedig hálásak voltak a gondoskodásért, és még sokszor gurultak vidáman Dezsi kezében.

Kesesd, és hallgasd meg a mesét a Mesék a Titkos Padlásról youtube csatornán vagy olvasd el a  https://mesekatitkospadlasrol.blogspot.com oldalán.

A Meselány a Titkos Padlásáról, Amatőr mesemondó

Sziasztok! Én vagyok a Meselány a Titkos Padlásról. Bár felnőtt vagyok, a szívem mélyén örökké gyerek maradtam, és imádok a mesevilágban kalandozni. Ezért is kezdtem el meséket írni, amelyekkel szeretném elvarázsolni a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Meséimben a képzelet szárnyán repülhetünk el távoli vidékekre, varázslatos lényekkel találkozhatunk, és izgalmas kalandokba keveredhetünk. A humor és a tanuls...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!