Emese mese


http://mocorgohaz.hu/
  • 2022.
    nov
  • 30

Kálmán Imre: Emese mese
E mese főszereplője Emese. Ugyanolyan nyolcéves kislány, mint bármely másodikos. Szőke, kékszemű. Minden meseíró így képzel el egy nyolcéves, másodikost. A neve tehát Emese, mert e mese nem születhetett volna meg nélküle. Miért...

Kép forrása: WWW. pixabay.com

Kálmán Imre: Emese mese

E mese főszereplője Emese. Ugyanolyan nyolcéves kislány, mint bármely másodikos. Szőke, kékszemű. Minden meseíró így képzel el egy nyolcéves, másodikost. A neve tehát Emese, mert e mese nem születhetett volna meg nélküle. Miért nem Mesi? Mert így őt nem szólítja senki. Még a saját anyukájának is Emese. Az emmes neveket amúgy sem szereti. Márti, Manci, Mariann, Myra, Maja. Van őneki éppen elég baja.

A minap, képzeljétek, életében először kapott egy esemest! Hát az meg mi? Telefonos üzenet. Az meg hogy lehet? Nincs is telefonja! De hát egy mesében vagyunk! Miért ne kaphatna? Az esemesben vagy micsodában az állt, ha nincs is telefonja, most üljön szépen tükör elé, és aranyszőke haját fonja copfba. Mire föl ez a nagy cicomázkodás? Hát bizony bálba hivatalos.

Nem is akármilyen bálba! Emesék báljába. Képzeljétek! Meghívták ide a világ összes Emeséjét. Jöttek Tanganyikából, Bergengóciából, de még Kuala Lumpurból is. Mindenkin habos ruhácska, az idősebbeken abroncsos báli ruha. Elegánsak, gyönyörűek, mint ahogy mi is elképzelünk egy Emese-bált. Ahol ennyi az Emese meg Mesi, nem is csoda, hogy a meghívott díszvendég nem más, mint a focista Lionel Messi. Pályája végén jár, de még rúgja a gólokat, itt viszont mosolyogva bólogat, közben mondja a szebbnél szebb bókokat. Bemutatót is tart a gyönyörű hölgyeknek, a fociháló minden rúgásnál megremeg.

Azt se feledjük, hogy a bál fénypontja mindenkor az izgalmas tombola. Tombol a sok hölgy ahogy Messi a kalapból egy szelvényt kihúz, arra senki sem számít, hogy a főnyeremény egy bájos, kicsiny hiúz. Egy nagy cica, aranyos, de mit csinál a nyertes, ha otthona nem kertes?

Hát bizony, Emese, ezt a cicát pont te nyerted! Kellett neked Emesének lenned? Ha mondjuk Márti, Manci, Mariann, Myra, Maja lennél, akkor ebben a mesében nem is szerepelnél. Anyukád adta neked nyolc éve az Emesét, én meg befejezem lassan e mesét.

Káim Rókus, amatőr író

Ezt a mesét írta: Káim Rókus amatőr író

62 éves, pályakezdő


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a versről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!