Fogi, a fogak szuperhőse


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    máj
  • 05

Fogi, a fogak szuperhőse 
 
Szia! Ugye téged is szoktak unszolni a szüleid, hogy mosd meg a fogaidat alaposan? Biztos vagyok benne, hogy a válaszod IGEN! Szeretném most elmesélni neked, mi zajlik a szádban, amikor mosod a fogad. És bizony te nem is ...

Kép forrása: Aprendo en Positivo Las emociones társasjáték

Fogi, a fogak szuperhőse 

 

Szia! Ugye téged is szoktak unszolni a szüleid, hogy mosd meg a fogaidat alaposan? Biztos vagyok benne, hogy a válaszod IGEN! Szeretném most elmesélni neked, mi zajlik a szádban, amikor mosod a fogad. És bizony te nem is tudtál eddig róla.  

Napközben többször is eszel. Kezdjük ugyebár a reggelivel, majd következik a tízórai, aztán ebédkor is jól megtömjük a pocakot, délután már megint éhesek vagyunk és vacsorával zárjuk a napot. Az étkezések alatt a fogainkat használjuk, hogy alaposan megrágjuk az ételt. De az étkezések után bizony maradnak a fogaink között ételdarabok. Néha olyan kicsik, hogy szabad szemmel észre sem vennénk, csak mikroszkóp alatt. Sajnos ezek az ételek és főleg a sok, túlzásba vitt édesség roncsolja a fogainkat. De ha a szüleidre hallgatsz és elmész fogat mosni, azzal megvédheted a fogaid, hogy sokáig szépek, fehérek és egészségesek maradjanak. Amikor ügyesen rányomod a fogkrémed a fogkefédre és elkezded alaposan sikálni a fogaidat, akkor színre lép Fogi, a szuperhős! Fogi a fogak megmentője! Zöld ruhát és kesztyűt visel, szemeit piros maszk öleli körül, hosszú, lobogó köpenye pedig jelzi nekünk, hogy egy igazi szuperhőssel van dolgunk. Mikor Fogi színre lép a szádban, a fogakat megtámadó pici lila szörnyek azonnal menekülni kezdenek. 

- Jajj ne! Srácok, futás innen, itt van Fogi! Egy újabb kisgyerek, aki fogat mos! Túl okosak ezek a gyerekek mostanában! 

- Meneküljetek is messzire innen, ti bitangok! Ennek a kisfiúnak/kislánynak én védem a fogait! Én vagyok az ő szuperhőse! 

A fognyűvő szörnyek pedig olyan gyorsan futnak, ahogy csak szőrös kis lábuk bírja. Fogi minden szörnnyel elbánik, de ehhez a te segítségedre is szüksége van. Fogi csak akkor kel életre, amikor fogat mosol.  

Ne feledd, amikor olyan jól eső bizsergetést érzel a szádban, akkor kapja meg Fogi a szuper erejét! Minél alaposabban és minél tovább mosod a fogad, Fogi annál erősebb lesz! 

Moss fogat minden étkezés után és védd meg a fogaidat! Légy te Fogi kis segítője! 

Kajtàn Brigi, Amatőr

Ezt a mesét írta: Kajtàn Brigi Amatőr

Sziasztok! 35 eves vagyok, Nyiregyhazan születtem és éltem 20 éves koromig. Jelenleg Spanyolorszagban elek ferjemmel es kisfiunkkal. Amióta az eszemet tudom, olvasok. Írni körülbelül 8 éves koromban kezdtem. Azóta is írok, kisebb megszakításokkal. Egy ideje írok az anyasàgròl, szülőségről. Sokszor kacerkodtam a gondolattal, hogy gyerekeknek is írjak. 2022 év végén írtam meg az első mesémet, akkoriban találta...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!