Luskó nyuszi húsvétja


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Hol volt, hol nem volt… volt egyszer egy kicsi nyuszi. Ez a nyuszika arról volt híres, hogy nagyon szeretett lustálkodni. Ő bizony nem ugrált a virágos réteken, nem bújt a zöldellő bokrokba, s nem játszott a többiekkel. Egész nap csak bebújt az üregébe és l...

Kép forrása: scx.hu

Hol volt, hol nem volt… volt egyszer egy kicsi nyuszi. Ez a nyuszika arról volt híres, hogy nagyon szeretett lustálkodni. Ő bizony nem ugrált a virágos réteken, nem bújt a zöldellő bokrokba, s nem játszott a többiekkel. Egész nap csak bebújt az üregébe és lustálkodott. Ő volt Luskó nyuszi.

     Történt egyszer, hogy egy másik nyuszi jött hozzá vendégségbe. Tapsifül leült és így szólt hozzá:

     - Luskó, gyere velem tojást festeni. Közeleg a Húsvét, s ilyenkor minden nyuszinak kötelessége tojást festeni.

     - Nem megyek én, mert akkor tojást kell venni.

     - Hát akkor veszünk, van rá pénzünk.

     - De én inkább alszom egy jót. – mondta Luskó, és befordult a fal felé.

     Tapsifül sóhajtott egyet és elment. Luskó nyuszi pedig jóízűen elaludt.

     A nyulak összegyűltek Tapsifül házában tojást festeni. Mindegyik kereste Luskót, hogy hol van. De Luskó nyuszi most is aludt egyfolytában. Jó volt a hangulat, a nyuszik sok-sok hímes tojást festettek. Közben egymásnak meséltek mindenféle történetet.

     A kész hímes tojásokat kosarakba rakták, és elvitték a gyerekeknek a kertekbe, udvarokba, és eldugták őket, hogy legyen mit megkeresni a gyerekeknek. Minden kertbe jutott hímes tojás, csak egybe nem. Oda Luskó nyuszinak kellett volna tojást festeni.

     Eljött a Húsvét napja. A nyuszik izgatottan várták, hogy a gyerekek megtalálják az eldugott hímes tojásokat. Kikukucskáltak a fák és a bokrok mögül, és lóbálták a fülüket.

     Húsvét reggel Luskónál is csörgött az ébresztőóra. Igen nehezen kelt fel rá. Aztán megnézte a naptárt és igencsak elcsodálkozott, de meg is ijedt. Ma van Húsvét napja.

     Gyorsan elszaladt tojást venni, de a bolt zárva volt. Otthon meg csak három darab tojást talált a hűtőben. Hát hirtelen megfestette azokat. De csak hagymalé volt otthon, így a tojások rozsdabarnák lettek.

     Luskó nyuszi futott, ahogy csak a lába bírta, hogy odaérjen a kertbe, mielőtt a gyerekek kijönnének keresni a hímes tojásokat. Hamarjában eldugta a három tojást, és elbújt egy fa mögé. Onnan pislogott félve, hogy mi lesz.

     Már jöttek is a gyerekek, és lázasan keresték a hímes tojásokat. Meg is találták mind a hármat. De látszott rajtuk, hogy nem erre számítottak.

     Látták ezt a többi nyulak, és megsajnálták a gyerekeket, és mindegyikük felajánlott egy-egy hímes tojást nekik. A gyerekek megörültek a hirtelen jött kedves ajándéknak.

     Luskó nyuszi pedig megkönnyebbült, de el is szégyellte magát, s megígérte, hogy jövőre nem lesz lusta, s ő fogja festeni a legszebb húsvéti tojásokat.

 

Vége

Fonyód, 2022. április 7.

 

 

Ilisicsné Császár Rita, amatőr meseíró

Ilisicsné Császár Rita vagyok. 1968. október 13-án születtem. A Balaton déli partján, Fonyódon élek. A BDTFen végeztem, technika-könyvtár szakon. Mintegy húsz évig könyvtárosként dolgoztam. Ebből öt évet a gyerekkönyvtárban töltöttem el. Ekkor kezdtem el irogatni. (1990-es évek). Először felnőtt verseket, majd a 2000-es évektől dalszövegeket is. Később a gyermekirodalom felé fordultam. Gyermekverseket, meséke...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!