Barion Pixel

Maciúr és a többiek


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Maciúr és a többiek
Toma szobájának sarkában plüssállatok hada ül szép rendben, mindegyikük bundája tiszta és selymes, a cérnáik még nem lógnak mindenfelé. Bár Toma néha szétdobálja őket, általában egymás ölébe ültetve nézelődnek a szobában. Ott van Óriáspajtá...

Kép forrása: saját

Maciúr és a többiek

Toma szobájának sarkában plüssállatok hada ül szép rendben, mindegyikük bundája tiszta és selymes, a cérnáik még nem lógnak mindenfelé. Bár Toma néha szétdobálja őket, általában egymás ölébe ültetve nézelődnek a szobában. Ott van Óriáspajtás, Zsiráf, Uji a tengerimalac, Dínó asszonyság, Kutya pajtás, Róka koma, Nyuszkó, Nyomika és Pando. Rajtuk kívül Tomának van ám még egy plüssjátéka, Maciúr, akit a kisfiú mindenhova magával hurcol, nyúz és ölelget. Maciúr szőre már megkopott, varratai pár helyen felszakadtak: amiket meg kellett erősíteni, cérna orrából kilóg egy-két szál.

A sarokban pihenő plüssök bizony nagyon gonoszak Maciúrral, folyton bántják a gonosz megjegyzéseikkel, hogy milyen kopott és csúnya. Maciúr csendben tűri mindezt, nem szól egyetlen szót sem, némán hagyja, hogy Toma magával hurcolja mindenhova. Szeretné, ha barátok lehetnének a többiekkel, de szereti Tomát is és tudja, hogy a kisfiúnak nagy szüksége van rá, ezért nem ellenkezik, mikor Toma dobálja, vagy alaposan megrágcsálja az orrát.

Így telnek a mindennapok a gyerekszobában.

Egyik nap, mikor Toma hazajön a bölcsödéből, magával hozza Mr. Teddyt is, aki a bölcsis barátja. Mivel Maciurat oda nem viheti magával, ezért Mr. Teddy vigyázza a kisfiú bölcsis napjait. De most szünet van, ezért Toma elhozza onnan második legjobb barátját, aki nem annyira kopott, mint Maci úr, de már nem is olyan szép, mint a többiek. Ám Maciúrral ellentétben, Mr. Teddy nem csendes, ő igenis kikéri magának.

Mr. Teddy a többiekhez kerül a sarokba, egyenesen Óriáspajtás ölébe ültetik, ahonnan jól belátja a szobát és ahonnan Toma minden mozdulatát figyelemmel kísérni, hiszen mégis csak ő a második legjobb pajtása. A barátság pedig kötelességekkel jár, mint például vigyázni a barátunkra.

- Nézzétek, hogy lógnak Maciúr kezei. - kezd bele a mindennapos gúnyolódásba Kutyapajti, mire a többiek is gonosz megjegyzéseket tesznek.

- Tiszta kosz.

- Megint elszakadt egy cérnája.

- Kopott mégis fennhordja az orrát.

Mr. Teddy csodálkozva hallgatja a többieket és nem érti, hogy Maciúr miért nem védi meg magát. Ő csak ücsörög a szőnyegen és csendben marad. Nem tetszik ez neki. Mikor még itthon volt, a plüssök jó barátságban voltak, hát mégis mi történt azóta?

- Miért mondotok ilyeneket Maciúrnak? - kérdezi meg a többieket Mr. Teddy.

- Nézz csak rá! Folyton külön van, sosem jön ide hozzánk, pedig koszos is, az arca nyál szagú. Az ő hibája, hogy már nem barátkozunk vele. - morogja Óriás pajtás, aki mindannyiuk felé magasodik.

Mr. Teddy elgondolkozik, majd a többiek felé fordul.

- Butaságokat beszéltek. Hiszen Maciúr, Toma leges legelső barátja, már akkor megvolt, mikor ti még nem voltatok a szobája lakói. Nem csak az első barátja, hanem a legjobb barátja. Mit gondoltok, miért viszi őt magával mindenhova? Miért eteti meg, húzza a földön, viszi a homokozóba játszani? Csak azért beszéltek gonosz dolgokat Maciúrról, mert féltékenyek vagytok rá.

- De igazunk van. - ellenkezik Rókakoma - Maciúr még csak nem is beszélget velünk.

- Persze, hogy nem, hiszen folyton bántjátok. Legyen pár kedves szavatok hozzá, és ő is újra barátkozni fog veletek.

A sarokban ülő plüssök elhallgattak és szégyenkezve átgondolták Mr. Teddy szavait. Érezték, hogy a mackónak igaza van és lassan belátták, mennyire gonoszan viselkedtek Maciúrral, ezért igyekeztek vele kedvesebben bánni. Beszélgettek vele, bevallották, hogy irigyek, amiért ő a kisszobán kívül is járt már, és a kalandjairól faggatták.

Maciúr először bátortalanul, majd egyre élénkebben mesélt nekik. Elmondta, hogy a kisszobán kívül is minden hatalmas, a házon kívül rengeteg olyan óriási ember mászkál, mint Toma anyukája és apukája. Mesélt az autóról, ami hangosan berreg, ha elindul és sebesen maga mögött hagyja a dolgokat. Elmondta, hogy a homok érdes, de Toma anyukája mindig kiporolja a bundájából a koszt. Mesélt a kutyákról, amikkel séta közben találkoznak és a hintáról, ami hihetetlenül magasra repül.

Mr. Teddy elégedetten figyeli, ahogy mindenki lélegzet visszafojtva hallgatja Maciúr történeteit, sőt újabb és újabb kalandok után vágyakoznak. A kisszobába lassan helyreáll a rend, Mr. Teddy pedig úgy érzi, nyugodtan hagyhatja el a házat és térhet vissza a bölcsödébe.

Maci úr végre újra barátokra lelt.

 

Fehér Sára/Shara Wolf, amatőr író

Fehér Sára vagyok, mindjárt 34 éves, és jelenleg a 20 hónapos kisfiammal vagyok itthon, akire nagyon oda kell figyelnem, mert egy igazi rosszcsont. Azt mondanám magamról, hogy örök álmodozó vagyok, az a fajta, aki vezetés közben is képes robotpilótába kapcsolni, mert annyira elkalandozik a fejében. Szerencsére van egy elég földhöz ragadt férjem, aki visszaránt, ha túl magasan lebegnék a föld fölött. Művészléle...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!