MacsKalandok New York-ban - 1. rész: A kezdetek


https://webshop.meskete.hu
  • 2023.
    jan
  • 16

Egy kis előzmény Sam-ről...
Sam egy szép helyen, békés körülmények közé született. Anyja sokáig gondozta, féltőn óvta, mert érezte, hogy Sam különleges cica. Amolyan anyai megérzés lehetett ez. 
Ám minden kismacska életében eljön az a pont, amikor a mama...

Kép forrása: Saját grafika

Egy kis előzmény Sam-ről...

Sam egy szép helyen, békés körülmények közé született. Anyja sokáig gondozta, féltőn óvta, mert érezte, hogy Sam különleges cica. Amolyan anyai megérzés lehetett ez. 

Ám minden kismacska életében eljön az a pont, amikor a mamacica elhagyja, hogy saját lábra álljon. Sam mindent megtanult, ami a túléléshez szükséges. Ám igen szerencsés kismacska volt ő, mert szerető gazdira talált. 

A Gazdi nagyon kedves volt. Sam biztos volt benne, hogy a gazdik között is kiemelkedő és különleges. Sam-nek volt pihe-puha ágyikója, télen a meleg radiátor előtt alhatott. 

Mindig finom falatkák várták őt a tálkájában, soha nem éhezett. Ha simogatásra vágyott, mindig megkapta, cserébe jó sokat dorombolt. 

Igazán nem lehetett oka panaszra, és biztos volt benne, hogy egy hosszú, boldog élet várt volna rá a Gazdi mellett. Ám Sam-ben mélyen, legbelül, mégis fel-felbukkant egy nyugtalanító érzés: mennem kell. Valami hívta őt, bár nagyon sokáig nem tudta, mi az. 

Már kölyökkorában is ott motoszkált benne a gondolat: miért vagyok itt? Mi az élet? Van több a macskaléten túl?

Egy napon Sam fájó szívvel ugyan, de búcsút intett a Gazdinak. Hálája jeléül megjelölte a pihe-puha párnaágyikót, hogy a Gazdi tudja, soha nem felejti el és szíve egy darabkája ott marad vele. 

Így esett, hogy Sam útnak indult. Úgy döntött, hogy csak a szívére fog hallgatni, és nem tántoríthatja el őt sem holmi jó falatnak ígérkező egér, sem a többi macska mancsnyalogatás közben rávetett lenéző pillantása. 

Sam elképesztő nagy bátorságot érzett szőrös - kissé hájas - cicateste minden apró porcikájában és tudta, hogy igen nagy kalandok várnak rá...

Simonovits Erika, amatőr író

Ezt a mesét írta: Simonovits Erika amatőr író

Gyerekkoromban kezdtem el verseket, majd kamaszkoromban romantikus regényeket írni. A versírás mostanában került vissza az életembe, és 2022-ben egy saját kis kötetet is létrehoztam, melyben a festményeim és rajzaim ihlette írások kaptak helyet. Írásaim inkább a felnőtt korosztálynak szólnak, a világról, érzelmekről. Mesékkel eddig még nem foglalkoztam, de mivel elég színes fantáziavilágot rejtegetek magamban, teszek eg...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!