MacsKalandok New York-ban - 2. rész: Az utazás


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    jan
  • 19

Sam tehát útnak indult. Elbandukolt egy kikötőbe, ahol hajóra szállt. Persze mehetett volna repülővel is, de úgy volt vele, a hajóúton még van ideje felkészülni, átszellemülni és kicsit elmélázni. Macska létére szerette a vizet, no nem belemenni, csak ...

Kép forrása: Saját grafika

Sam tehát útnak indult. Elbandukolt egy kikötőbe, ahol hajóra szállt. Persze mehetett volna repülővel is, de úgy volt vele, a hajóúton még van ideje felkészülni, átszellemülni és kicsit elmélázni. Macska létére szerette a vizet, no nem belemenni, csak úgy nézegetni. Ez megnyugtatta. 

Egy napon a hajó befordult a Hudson-folyóra, ahol Sam hamarosan megpillantotta magát a nagy Hölgyet, a Szabadság-szobrot. Némi déja vu öntötte el, úgy érezte, ez egyszer már megtörtént vele. Talán járt már itt korábban is, egy másik macskaéletben? 

A hajó megállt a Liberty szigetnél és Sam azonmód kipattant. Az elképesztően óriási szobor lábához szaladt, ahol megállt és felnézett. Hála öntötte el a szívét és még valami más is... Olyan méltóságteljesen állt ott a nagy Hölgy, hogy Sam azt érezte, még jobban meg kell ismerkednie vele. 

Így hát fogta magát, belógott a belsejébe, ahol nem könnyen ugyan, de rálelt a felfelé vezető csigalépcsőre. A csigalépcső a nagy Hölgy koronájába vezetett fel. Jó magas volt, így Sam azért néha meg-megállt, hogy megpihenjen. Olyan is volt, hogy visszanézett és meglepődött, mekkora utat megtett már. Bár amikor meg felfelé nézett, csak a végtelen sok lépcsőt látta maga előtt. Ám sem ereje, sem lelkesedése nem enyhült egy cseppet sem. 

Végül, amikor felért, boldogan pihent meg. Kinézett a korona egyik résén, ahol egy egészen varázslatos, színes, hatalmas felfedezésre váró világ tárult a szeme elé. 

Behunyta hát szemét és csendesen élvezte a melengető nap sugarait...

Simonovits Erika, amatőr író

Ezt a mesét írta: Simonovits Erika amatőr író

Gyerekkoromban kezdtem el verseket, majd kamaszkoromban romantikus regényeket írni. A versírás mostanában került vissza az életembe, és 2022-ben egy saját kis kötetet is létrehoztam, melyben a festményeim és rajzaim ihlette írások kaptak helyet. Írásaim inkább a felnőtt korosztálynak szólnak, a világról, érzelmekről. Mesékkel eddig még nem foglalkoztam, de mivel elég színes fantáziavilágot rejtegetek magamban, teszek eg...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!