Barion Pixel

Meglepetés reggeli anyának ( Apa és Zsani titkos bevetésen)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Meglepetés reggeli anyának
 
Péntek délután Zsaniért mindig az apukája megy az iskolába. A kislány második osztályos és a matematika a kedvenc tantárgya. Amint hazafelé tartottak a péntek délutáni dugóban ülve Zsani felvetett egy ötletet apának:

...

Kép forrása: Created with Imagine

Meglepetés reggeli anyának

 

Péntek délután Zsaniért mindig az apukája megy az iskolába. A kislány második osztályos és a matematika a kedvenc tantárgya. Amint hazafelé tartottak a péntek délutáni dugóban ülve Zsani felvetett egy ötletet apának:

 • Segítenél nekem meglepni anyát valamivel holnap?- kérdezte aranyosan.
 • ..elfelejtettem valamit? Születésnapja van vagy névnapja?- kérdezte apa picit szégyellve magát, hogy megint elfeledkezett valami fontos dátumról.

Zsani egyszerűen kinevette édesapját!

 • Jaj apa, hihetetlen vagy! Semmit nem felejtettél el, csak szeretném őt meglepni, mert nagyon szeretem és mostanában látom, hogy sokszor fáradt is.

Apukája csendben maradt és gondolatai szeretett felesége felé szálltak. Valóban sokat dolgozott mostanában és a kislányukkal is ő foglalkozott többet. Hirtelen így szólt:

 • Zsani, csodálatos ötletem támadt!
 • Valóban?- kédezte a kislány. – És mi az?
 • Holnap meglepetés reggelit készítünk anyunak és ágyba visszük neki. Ettől biztosan szépen indul majd a hétvégéje.

A kislány belecsapott apukája felé nyújtott tenyerébe, jelezvén, hogy benne van a titkos hadműveletben. Mikor kikeveredtek a közlekedési dugóból, megálltak egy virágbolt előtt. Gyorsan beszaladtak és apa egy gyönyörű vörös rózsát vett anyának. A reggelihez tudták, hogy minden alapanyagot megtalálnak otthon, mert anya mindig gondosan bevásárol hétvége előtt.

Másnap reggel apa telefonja halkan kezdett zenélni. Mikor meghallotta az ébresztő hangját gyorsan leállította, hogy felesége ne ébredjen fel. Valóban nagyon fáradt lehetett, mert meg sem moccant, amikor férje elhagyta a szobát. Apa Zsani ágya mellé ült és simogatni kezdte kislánya barna haját.

 • Jó reggelt szívem!- suttogta a kislány fülébe.

Mikor Zsani lassan kinyitotta a szemét rögtön eszébe jutott, hogy miért is ébresztgeti őt korán az édesapja szombaton.

 • Mehetünk a konyhába.- súgta ő is mosolyogva apára.

Anya imádta a gofrit, ezért úgy döntöttek, hogy azzal lepik meg őt. Zsani egy tálba borította a hozzávalókat, apa pedig erős kezével fakanállal keverte ki a tésztát, hogy fel ne ébresszék anyát a robotgép hangjával. Pár perc múlva a konyha már illatozott a frissen sült gofriktól. Zsani megmosta az epreket és óvatosan karikára vágta őket apa felügyelete mellett. Majd ugyanezt tették a banánnal is.

 • Kenjük meg a gofrikat mogyorókrémmel, mielőtt rátesszük a gyümölcsöket!- javasolta Zsani. Tudta, hogy édesanyja imádja a nutellát.

Mikor elkészült a csodálatos reggeli, apa gyorsan főzött egy tejes kávét is és kirohant a garázsba a tegnap vásárolt rózsáért. Egy tálcára helyeztek mindent és kuncogva a szülők hálószobája felé masíroztak. Anya épp a másik oldalára fordult az ágyban, amikor megütötte a fülét az ajtó felől jövő nevetés.

 • Psszt! Idő előtt felébreszted, ha nem maradsz csendben!- mondta a kislány apukájának.

Anya becsukta a szemét és csak akkor nyitotta ki, amikor a többiek is bejöttek a szobába a tálcával a kezükben.

 • Jó reggelt anya!- kiáltották neki fülig érő szájjal.

Anya szóhoz sem jutott a meglepetéstől.

 • Jó reggelt....- suttogta meghatódva. – Hát ti?- kérdezte a többieket.
 • Reggelit készítettünk neked, mert nagyon szeretünk téged!- mondta Zsani boldogan.
 • Megérdemled...- súgta neki a férje, miközben megcsókolta.- Szeretlek!- folytatta.
 • Én is nagyon szeretlek!- felelte neki a felesége. – Bújjatok ide hozzám mindketten! Nagyon szeretlek titeket!- ölelte át a két titkos szövetségest. – Micsoda szép rózsa!- ámult el anya, amikor meglátta a virágot is a tálcán.- Nagyon köszönök mindent, ez csodálatos!

Végül az étkezőben fogyasztották el a finom meglepetés reggelit, mindenkinek jutott belőle bőven. Boldogan töltötték el együtt az egész hétvégét.

Én azt is tudom, hogy a te anyukád is örülne egy ilyen reggelinek. Kérd meg apukádat, hogy segítsen neked elkészíteni meglepetésként anya kedvenc reggelijét. Mutassátok meg neki, mennyire szeretitek őt és milyen hálásak vagytok neki azért, amit nap mint nap értetek tesz!

Kajtàn Brigi, Amatőr

PRÉMIUM Kajtàn Brigi Prémium tag

Ezt a mesét írta: Kajtàn Brigi Amatőr

Sziasztok! 35 eves vagyok, Nyiregyhazan születtem és éltem 20 éves koromig. Jelenleg Spanyolorszagban elek ferjemmel es kisfiunkkal. Amióta az eszemet tudom, olvasok. Írni körülbelül 8 éves koromban kezdtem. Azóta is írok, kisebb megszakításokkal. Egy ideje írok az anyasàgròl, szülőségről. Sokszor kacerkodtam a gondolattal, hogy gyerekeknek is írjak. 2022 év végén írtam meg az első mesémet, akkoriban találta...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné Harangi Árpádné prémium tag

2024-02-24 02:52

Kedves Brigi! Csupa szeretet a kis mese, Nagyon tetszik!

Kajtàn Brigi Kajtàn Brigi prémium tag

2024-04-09 15:55

Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszett!Sütibeállítások