Barion Pixel

Milyen színű a Télapó szakálla?


http://mocorgohaz.hu/

Milyen színű a Télapó szakálla?
Kőbányán csendesen szállingózni kezdtek a hópelyhek. A három kisbarát: Böbe, Laca és Humi az ablak mögött könyököltek és csodálták a decemberi hóesést.

Te Laca hiszed, hogy a Télapó létezik? – kérdezte Böbe.
Pszt! – s...

Kép forrása: gyerekmese.hu

Milyen színű a Télapó szakálla?


Kőbányán csendesen szállingózni kezdtek a hópelyhek. A három kisbarát: Böbe, Laca és Humi az ablak mögött könyököltek és csodálták a decemberi hóesést.

  • Te Laca hiszed, hogy a Télapó létezik? – kérdezte Böbe.
  • Pszt! – sziszegett Laca. A teremben óvodás gyerekek ültek. Ők voltak a mai előadás vidám vendégei. Hangos morajlással fogadták a Böbe kérdését.
  • Miért kérdezed ezt Böbe? – kiáltották. - Hiszen létezik!

Ekkor Humi hangosan ugatni kezdett az ablak előtt. Laca és Böbe kinéztek az udvarra és mit láttak? A szomszéd ház tetején hirtelen egy rénszarvas bukkant elő.

- Hahó! Hahó! Halihó! Villám a nevem! Keresem a Télapó szánkóját! És a társaimat úgyszintén! Látta valaki őket?

A teremben nagyon nagy csend lett. A gyerekek, akik váltig bizonygatni akarták Böbének, hogy a Télapó igenis létezik, most nyitva felejtették a szájukat. Ekkor egy csengettyű csilingelő hangja megszólalt: Csing-csiling! Csing-csiling! A három kisbarát a csengő hangok irányába nézett és nagyon meglepődtek: a háztetőn további három rénszarvas alakja is kirajzolódott. Mind a négyüknek piros sál volt a nyakukba kötve.
- Hóhóhó! Halihó! Üstökös, Íjas és Táltos üdvözölnek! Nemsokára jönnek a többiek is! Csak éppen a szánkót újítják, mivel lekopott a festék a díszes, aranyozott részénél.
- Juppijájé! – kiáltották a gyerekek. Jön a Télapó!

-  Hát mégis valóság? Nem csak a mesék világában létezik? – csodálkozott Böbe.

- Majd meglátod Böbe milyen kedves a nagyszakállú! – a gyerekek tapsolni kezdtek örömükben.

- Nagyszakállú? S milyen színű a kedves Télapó szakálla? – csodálkozott Böbe.

- Kék! Kék! Ő a kékszakállú Herceg! Nem igaz, fehér színű! – kiáltottak egymás szavába vágva a kis vendégek a nézőtérről. 

Laca nagy hirtelen az ablakba tette a fényesre pucolt cipőit.  Humi gyorsan körülszaglászta, szájában odavitte a saját Mikulás zokniját és odahelyezte a Laca csizmái mellé.

- Ezt miért tettétek? – kérdezte továbbra is nagy ámulattal Böbe. Ám a választ nem sikerült meghallania, mert odakint egy száncsengő hangjához hasonló csilingelés hallatszott.

 - Megérkezett Télapó! Jaj, de jó! Jaj, de jó! - mindenki hatalmas örömmel tapsolt és ugrált a Kőbányai bábszínházban. A kilenc rénszarvas, a piros orrú Rudolf, aki az élen járt és a hiányzó négy társuk, Csillag, Pompás, Táncos és Ágas, teljes létszámban behúzták a kedves nagyszakállú szánkóját. Böbe pörgött egyet és a terem megtelt csillogó, málna illatos áramlattal. A Télapó pedig megrázta fehér szakállát és elővette a hatalmas zsákját, amiben elhozta mindenki számára az ajándékokat.

Ha a Télapó nem jött volna el a kőbányai bábszínház termébe az én mesém is tovább tartana. Azt is elmeséltem volna, miért nem kék a Télapó szakálla!

Kibédi Izabella, amatőr író

Ezt a mesét írta: Kibédi Izabella amatőr író

Az olvasás és az írói tevékenység kéz a kézben halad, hiszen minden író egyben olvasó és ez fordítva is igaz. Szeretek olvasni, a meseírás pedig ott kezdődött, amikor anyuka lettem. Bábos meséim Böbéről szólnak, a kis málnatündérről, illetve két barátjáról, Lacáról és Humiról.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások