Misi cica és a kis tavacska


https://webshop.meskete.hu
  • 2023.
    feb
  • 11

Misi cica  és a kis tavacska
Misi már nem volt túl fiatal, de ennek ellenére még sokszor megviccelt minket.
Egy nyári napon észrevettük, hogy Misi kerti tavacskánk szélén üldögél.Először nem gondoltunk semmi rosszra, bár már gondolhattunk volna, mert volta...

Kép forrása: pixabay.com

Misi cica  és a kis tavacska

Misi már nem volt túl fiatal, de ennek ellenére még sokszor megviccelt minket.

Egy nyári napon észrevettük, hogy Misi kerti tavacskánk szélén üldögél.Először nem gondoltunk semmi rosszra, bár már gondolhattunk volna, mert voltak szokatlan jelek.Egyik reggel egy gumikacsa került ki a partra, majd egy növény volt arrébb lökve. Aztán a gyerekeket gyanúsítottam meg, hogy szétszedték a műanyag tavi rózsát.Ők váltig állították, hogy nem ők tették tönkre. Nehezen hittem el, bár általában, be szokták vallani, ha valamit elrontanak.Amikor a gumikacsa megrágva, kissé megviselten feküdt a parton, akkor kezdtem felismerni, hogy Misi lehetett a tettes.Ica néni, a szomszéd, pedig elmesélte, hogy a tavirózsát Misi szakította ketté, pont látta az esetet, így bebizonyosodott, hogy nem a gyerekek rosszalkodtak.A tavacskánkban a gumikacsákon és a tavirózsán kívül kicsi halacskák is úszkáltak és egy gyönyörű aranyhal is, aki az Arany névre hallgatott.( bár a víz alatt elég kevesett hall a hal).Ezek a halacskák már több hónapja éltek itt. A gyanús jelek pár nap múlva jelentek meg, egy elpusztult halacska.Azt gondoltunk naivan, kiugrott magától.Majd egyre többet láttuk Misit ott ólálkodni. Láttuk, hogy halászik és elejti zsákmányát.Sajnos mielőtt kiszedhettük volna, egyik nap az aranyhalra is sor került. Vince, a középső gyermekünk, nagyon sírt.Mérges volt Misire és persze joggal, de elmagyaráztam neki, hogy ő csak ösztönösen cselekedett.

Nem tehet róla, mi voltuk buták, hogy nem vettük ki a halakat. Megbeszéltem Vincével, hogy ameddig Misi él, a kis tóba nem rakunk aranyhalakat, csak a benti akváriumban tarthatunk.

Vince így némileg elfogadta és megbocsájtott Misinek.

Misi közben kisajátította a tavacskát, ugyan halacska nélkül, már csak a játékok voltak a tóban. Később Jánoska és Oszkár a szomszéd kandúrok is átjártak a nagy hőségben, inni és hűsölni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Máhr-Kugler Dalma, amatőr

Ezt a mesét írta: Máhr-Kugler Dalma amatőr

Kedves Olvasók! Meséimmel szeretnék mosolyt csalni a gyerekek és a felnőttek arcára. Először családom (gyermekeim és férjem) szórakoztatására kezdtem írni, főként Misi cicánkról és a hozzá kapcsolodó történetekről. Remélem másoknak is tetszeni fognak a meséim.


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!