Pogi, a csavargó tacskó_1. fejezet: Tacskók a pékségben


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    már
  • 13

Nagy volt az öröm Pék Boldizsár pékségében, amikor hat hónapja kiskutyák jöttek a világra. Cipó, a tacskólány és a szomszédban élő Vekni nevű tacskófiú három csodaszép kölyök szülei lettek. Pékné Kalácska Bertus néni nevezte el a kicsinyeket: a legducibb...

Kép forrása: Illusztráció a könyvből. Készítette: Csehné Gyémánt Fanni

Nagy volt az öröm Pék Boldizsár pékségében, amikor hat hónapja kiskutyák jöttek a világra. Cipó, a tacskólány és a szomszédban élő Vekni nevű tacskófiú három csodaszép kölyök szülei lettek. Pékné Kalácska Bertus néni nevezte el a kicsinyeket: a legducibb Zsömi lett, a Perec nevet kapta a leggörbébb lábú és Pogi lett a neve a legapróbb kölyöknek.

Cipó, akinek először születtek kölykei, nagyon jó anyának bizonyult. Az apróságok gyorsan növekedtek. Vekni többnyire a kerítésen keresztül figyelte kis családja hétköznapjait. Néha egy kis kergetőzésre áthozta gazdája, Vértes Vilmos hentesmester. Ilyenkor mindig hozott a kutyacsaládnak is finom falatokat az üzletéből. Cupákokat Cipónak, virslit a kölyköknek, amit azok pillanatok alatt föl is faltak. Ha megérezték Vilmos bácsi közeledtét, egymást túlugatva igyekeztek a legfinomabb csemegéket megszerezni. A legapróbb, Pogi addig furakodott, amíg legelőre nem került a sorban. De másban is jeleskedett a legkisebb kölyök. Ő bizonyult a legkíváncsibbnak, legfürgébbnek, legjátékosabbnak. Ez a sétáltatásoknál is beigazolódott. Elég volt kivárni, hogy mindent alaposan megvizsgáljon, megszimatoljon. Aztán meg olyan sietős tempót diktált, hogy Bertus néni alig bírta szusszal.

Nagy feltűnést keltett a környéken a kutyacsalád sétáltatása. Az idősebb hölgy, aki négy tacskót vezetett, mindegyiknek más színű volt a póráza és a nyakára kötött kiskendője. Cipóé volt a barna szín, Zsömié a sárga, Perecen kék színek voltak, Pogi pedig pirosban pompázott.

Gyöngyösvári Mara, amatőr meseíró

Varga Mária Gyöngyi nyugdíjas tanítónő vagyok. Tíz éve kezdtem mesés történeteket írni, melyek az alsó tagozatosoknak szólnak. Negyven éven keresztül tanítottam 6-10 éves gyerekeket. A tőlük hallott sok kedves történet, az együtt átélt élmények inspirálták írásaimat. Magánkiadásban adtam ki három gyermekkönyvemet, melyek a gyerekek és az állatok barátságáról szólnak. Főszereplőik: Balambér nyuszi, Vöric cica...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!